Van Gölü'nde hayatını kaybeden 61 mültecinin ilk duruşması bügün görüldü!

Van+G%C3%B6l%C3%BC%E2%80%99nde+hayat%C4%B1n%C4%B1+kaybeden+61+m%C3%BCltecinin+ilk+duru%C5%9Fmas%C4%B1+b%C3%BCg%C3%BCn+g%C3%B6r%C3%BCld%C3%BC%21;
ABONE OL

Van Gölü'nde batan teknede hayatını kaybeden 61 mülteci davasında ilk duruşma bugün görüldü.

Van Gölü'nde 27 Haziran 2020 tarihinde batan teknede yaşamını yitiren 2'si çocuk 61 mültecinin ölümüne ilişkin 7'si tutuklu toplam 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü . 
 
 
 

Oktay Candemir / Serbest Gazeteci

[email protected]

 
Van 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen  davada tutuklular Medeni A., Burhan Ç., Cüneyt A., Mehmet A., Serdar Ö., Serkan Ö. ve Soner K. ile tutuksuz Mehmet Sami A., Nihat A., Osman Y. ve Vedat Y.'nın "Nitelikli göçmen kaçakçılığı yapma" ve "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçlamalarıyla cezalandırılması isteniyor.
 
Van Barosu Duruşmaya Alınmadı
 
Tüm sanıkların 36 yıl 6'şar aya kadar hapis ile cezalandırılması istenilen dava duruşmasına sanıklar farklı illerden SEGBIS yoluyla katılırken Van Barosu Göç ve İltica Komisyonu üyelerinin davaya müdahil olma talepleri ise red edildi. 
 
Yapılan kimlik tespitlerinin ardından savunması alınan sanıklar, göçmenleri turist sandıklarını iddia etti. Yöneltilen suçlamaları red eden sanıklar, beraatlerini talep etti. 
 
Yapilan savunmaların ardından mahkeme heyeti duruşmayı ileri tarihine erteledi.
twitter takip