Cumhuriyet'te flaş gelişme: Genel Yayın Yönetmeni'ni de görevden aldılar

Cumhuriyet%E2%80%99te+fla%C5%9F+geli%C5%9Fme:+Genel+Yay%C4%B1n+Y%C3%B6netmeni%E2%80%99ni+de+g%C3%B6revden+ald%C4%B1lar
ABONE OL

Cumhuriyet gazetesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Edindiğimiz bilgiye göre; gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın da görevine son verildi.

Önceki gün mali nedenleri bahane ederek sırf sendikalı oldukları gerekçesiyle 8 çalışanını işten çıkaran Cumhuriyet gazetesinde önemli bir görevden alma daha yaşandı.

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; bugün gerçekleştirilen Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu toplantısında, çalışanların yönetime karşı aldığı eylem kararına destek veren gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın da görevine son verilmesi kararlaştırıldı. Küçükkaya, yayın baş danışmanlığı kadrosuna atandı.

Küçükkaya'nın yerine ise vekaleten Yayın Koordinatörü Serkan Ozan atandı.

Alınan kararlar, Cumhuriyet çalışanlarına şu açıklamayla duyuruldu:

"Cumhuriyet Vakfı'nın bugün yapılan toplantısında Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın görevden alınarak yayın baş danışmanlığına atanmasına karar verildi.

Vakıf kararı gereği, gazetenin yayın koordinatörü Serkan Ozan, Genel Yayın yönetmenliği görevine vekaleten atandı."

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesinde 8 gazetecinin işine ekonomik problemler gerekçe gösterilerek son verilmişti. Küçükkaya ekibinin kendinden habersiz şekilde işten çıkarıldığını söylemiş, işten çıkarılan arkadaşları dönene kadar onlara destek vereceğini belirtmişti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gazete önünde açıklama yapmış, ekonomik gerekçe bahanesiyle işten çıkarılmayı kabul etmiyoruz' denilmişti.

TGS üyeleri işten çıkarmalara karşı Cumhuriyet gazetesi önünde basın açıklaması yaptıTGS üyeleri işten çıkarmalara karşı Cumhuriyet gazetesi önünde basın açıklaması yaptıMedya
Açıklamada, "Cumhuriyet'i yönetme yetisine ve ilkelerine sahip olmayan Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i derhal İstifaya davet ediyoruz" ifadesi yer almıştı.

Küçükkaya da, "Benim bilgim olmadan yapılan bu işlemi kınıyorum. Arkadaşlarımın yanındayım, görevimin de başındayım. Cumhuriyet her şeye rağmen çıkacak. Türkiye'nin en güzel gazetesini yapacağız. Bugün çıkarılan arkadaşlarımızı gazetemize döndüklerinde alkışlarla karşılayacağız” demişti.

 

twitter takip