DHA'dan ayrılık haberleri gelmeye devam ediyor: Mobbinge dayanamayıp istifa ettiler!

DHA%E2%80%99dan+ayr%C4%B1l%C4%B1k+haberleri+gelmeye+devam+ediyor:+Mobbinge+dayanamay%C4%B1p+istifa+ettiler%21;
ABONE OL

Demirören Haber Ajansı'nda mobbing istifası...

Demirören Haber Ajansı'ndan (DHA) kopuşlar sürüyor... Çalışma koşullarının giderek zorlaştığı ve çalışanlar üzerinde mobbing yapıldığı iddialarıyla gündemden düşmeyen, buna bağlı olarak da çok sayıda gazetecinin kurumla yollarını ayırdığı DHA'dan yine benzer bir ayrılık haberi geldi.

Medyakoridoru'nun ajans kaynaklarından edindiği bilgiye göre; DHA'nın Erzurum bürosunda görev yapan muhabir Hümeyra Pardeli ve kameraman Zafer Kumru, üzerlerinde oluşturulan psikolojik baskı ve mobbinge dayanamayarak istifa ettiler.

Üst yönetimin, çok sayıda çalışanın mobbinge bağlı istifa etmesi nedeniyle DHA yöneticilerinden rapor istediği öne sürülse de, baskının artarak devam ettiği, bu sebeple de ajanstan ayrılık haberlerinin gelmeye devam edeceği belirtiliyor.

Kısa bir süre önce de A Haber'den transfer olan Kubilay Gülbek ve Gülbek tarafından Görüntülü Haberler Müdürlüğü görevine getirilen Nazif Özcan'ın mobbinglerine dayanamayan birçok gazeteci ajansla yollarını ayırmıştı.

Mobbing nedeniyle istifa eden isimler ise şöyleydi:

Diyarbakır Büro Şefi Ferit Aslan, Adana Büro Müdürü Bekir Karakoca, Muğla İl Temsilcisi Cavit Akgün, Ege Bölge Temsilcisi Elif Demirci, Tunceli muhabiri Ferit Demir, Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mücahit Yolcu, Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan.

twitter takip