Canan Kaya

Erzurum'da yine cinsel istismar olayları: Bu kez cami imamları sessiz sedasız açığa alınmış!

ABONE OL

Erzurum'daki kuran kursunda 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı haberi sıcaklığını korurken, olayı kamuoyununa duyuran gazeteci Sinan Çaylak'tan yeni cinsel istismar haberleri geldi. Çaylak, bugün kaleme aldığı köşe yazısında, cami imamlarının cinsel istismar suçuna karıştığını duyururken, Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım'a seslendi.

erzurumekspress.com'un imtiyaz sahibi Sinan Özçaylak, 9 Aralık tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında Erzurum'da diyanete bağlı olarak faaliyet gösteren bir kuran kursunda 7 çocuğun cinsel istismara uğradığını duyurmuştu. Erzurum Valiliği, olayın ardından 21 yaşındaki H.A’nın Yozgat'ta yakalandığını duyururken, Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım'ın konuyla ilgilenmek yerine "1001 Hatim Geleneği"ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımını sağlamak için bir süredir Ankara'da olduğu ortaya çıkmıştı. 

Olayın kamuoyuna yansımasının hemen ardından YouTube kanalıma konuşan Özçaylak, konuyu aktardığı yetkililerin 'şehrin imajı zaar görmesin' diye olayı örtbas etmeye çalıştıklarını söylemişti. Özçaylak, ayrıca bu olayı haberleştirdikten sonra yeni ihbarlar aldığını, camilerden ve bazı köylerden cinsel istismar haberlerinin kendisine ulaştığını söylemişti.

Özçaylak, bugün yayımladığı yeni yazısında bu ihbarların içeriğini de kamuoyuyla paylaşarak 'bu yılın ağustos ayında Dutçu’da cami imamının yine cinsel istismardan açığa alındığını, Altıntepe (Konk) köyünün cami imamının cinsel istismar iddiasıyla sürgün geldiği Erzurum’da aynı fiili bir kez daha işlediği gerekçesiyle açığa alındığını ve Tortum'da da benzer bir olayın yaşandığını' aktardı.

İşte, Özçaylak'ın Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım'a seslendiği o yazısı:

"YİNE CİNSEL İSTİSMAR, FAİLLER BU KEZ İMAM

Söz verdik bir kere konunun takipçisi olacağız diye. 9 Aralık tarihinde duyurmuştuk yaşanan bu iğrenç olayı. Üzerinden tam bir hafta geçti. Erzurum’da Diyanet’e bağlı H.B.E Kuran kursunda 10-11 yaşlarındaki 7 çocuğa, Gönüllü Belletmen olan, 21 yaşındaki H.A’nın cinsel istismarda bulunduğunu, zanlının Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yakalandığını, verdiği ifadesinde yaşananları itiraf ettiğini yazmıştık. Şehrin Valisi, kurumda çalışan 6 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldığını, görevden uzaklaştırıldıklarını söylemişti.

Ya sonra…

Sonrası yok.

Sanki sıradan bir adli vakaymış gibi, Erzurum’da kimse bu meseleyi konuşmuyor.

 

Tıpkı yine Erzurum’da, bu yılın Ağustos ayında, Dutçu’da cami imamının yine cinsel istismardan açığa alındığını kimsenin duymadığı gibi!

 

Ya da Altıntepe (Konk) köyünün cami imamının cinsel istismar iddiasıyla sürgün geldiği Erzurum’da aynı fiili bir kez daha işlediği gerekçesiyle  açığa alındığını kimsenin duymadığı gibi! Tortum’da ki olay dan da bahsedeyim mi?

 

Daha anlatayım mı Müftü bey?...

 

Hala susmaya devam mı edeceksiniz? Susunca, konuşmayınca bu yaşananlar yaşanmamış mı sayılacak? Bakın herkes duydu. Kuran-ı Kerim’in hangi ayetinde, bu iğrenç olaylar yaşandığında kimseye duyurmayın, sessiz kalın diye bir ayet var?

 

Şimdi size bir kez daha sormak istiyorum, cevap verip vermemeyi de vicdanınıza bırakıyorum…

Bu yatılı Kuran Kurslarında kimler nöbet tutuyor?

Kurumlarda çalışanlar mı yoksa başkaları mı?

Erzurum’da kaç tane Gönüllü Belletmen var?

Bu Gönüllü Belletmenler, hangi kriterlere göre alınıyor?

Bu adi fiili gerçekleştiren ve şu an tutuklu olan belletmeni kim neye göre işe başlattı?

Gönüllü Belletmenler Kuran kurslarında çocuklarla birlikte aynı yatakhanede mi kalıyor?

Bu Kuran kursları kimler tarafından denetleniyor?

Hacı Bahattin Evgi Kuran kursundaki çocuklar tek tek uzman bir psikolog eşliğinde dinlendi mi?

Yapılan idari soruşturmanın neticesinde bu kurumda görevli personel hakkında adli yargıya da başvuruldu mu?

Soruşturmanın neticesi ne?

Başka kurslarda da duyulmasını istemediğiniz böyle olaylar yaşandı mı?

Çocuklarımız emin ellerde diyebilir misiniz?

Siz kendi çocuğunuzu gönül rahatlığıyla bu kurslara gönderebilir misiniz?

Vicdanınız rahat mı?

 

Erzurum’da oy vererek vekil seçtiğimiz milletvekillerine birkaç sorum var…

Müftü beyi arayıp bu olay nedir diye soranınız oldu mu?

Özellikle bırakın Müftü Beyi, Diyanet İşleri Başkanına bu meseleyi sordunuz mu?

Sorduysanız ne cevap aldınız?

Muhalefet milletvekilimiz attığınız tweet dışında başka bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz? Mesela Diyanet İşleri Başkanlığı’na soru sormayı düşünüyor musunuz?

Erzurum’da çocukların da haklarını korumak sizin sorumluluğunuz dahilinde mi?

 

Ben söz verdim konunun takipçisi olacağıma, siz de söz verebiliyor musunuz?"

twitter takip