Merdan Yanardağ, İsmail Dükel'in gözaltına alınmasının ardından Medyakoridoru'na konuştu: 'Gözdağı vermek amacını taşıdığını düşünüyorum'

Merdan+Yanarda%C4%9F,+%C4%B0smail+D%C3%BCkel%E2%80%99in+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nmas%C4%B1n%C4%B1n+ard%C4%B1ndan+Medyakoridoru%E2%80%99na+konu%C5%9Ftu:+%E2%80%99G%C3%B6zda%C4%9F%C4%B1+vermek+amac%C4%B1n%C4%B1+ta%C5%9F%C4%B1d%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1+d%C3%BC%C5%9F%C3%BCn%C3%BCyorum%E2%80%99
ABONE OL

Tele1 genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, kanalın Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in gözaltına alınmasının ardından Medyakoridoru'na bir açıklamada bulundu.

Tele 1 ekranlarında Kulis programını sunan Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah 07:30 sularında gözaltına alındı. Savcılığın elinde 4 günlük gözaltı süresi olduğu belirtilirken kanalın genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, İsmail Dükel'in gözaltına alınmasını Medyakoridoru'na yorumladı.
 
Merdan Yanardağ, gözaltı nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadığını ifade ederek, bu gözaltılarla bağımsız medyaya gözdağı verilmeye çalışıldığını düşündüğünü ifade etti
 
Merdan Yanardağ Medyakoridoru'na şu açıklamaları yaptı:
 
İsmail Dükel neden gözaltına alındı?
 
Gözaltına alınma nedenini bilmiyoruz. Terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Nedeni açıklanmış değil. Bir terörle mücadele şubesinin soruşturmasını gerektirecek herhangi bir durumun olduğunu zannetmiyoruz. Bu iktidar güdümünde olmayan bağımsız medyaya gözdağı vermek amacını taşıdığını düşünüyorum. Biz işimizin başındayız. Biz susmayacağız ve görevimizi sürdüreceğiz.
 
Bu gözaltı kararını nasıl yorumluyorsunuz?
 
Muhalif medyaya yönelik artan baskılarla bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Yani muhalefetsiz, eleştirisiz, antidemokratik bir ortam yaratmak gibi bir amaç var galiba. Çünkü Müesser Yıldız da gözaltına alınmış. İki gözaltı kararı arasında bir ilişki var mı, onu da bilmiyoruz. 
 
İsmail Bey'in kendisi ya da avukatıyla görüşebildiniz mi?
 
Avukatıyla görüştük. Avukatı da emniyette şu anda. İfadesi alınıyor zannediyorum. Herhangi bir açıklama yok. Olduğu zaten biz kendi sitemizden ve yayınlarımızdan duyuracağız. 
 
 
Sibel Doğu / Medyakoridoru
twitter takip