Medyakoridoru Özel: Kuran kursunda 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı haberini yapan gazeteciden yeni açıklamalar!

ABONE OL

Erzurum'daki bir kuran kursunda 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı haberini duyuran gazeteci Sinan Özçaylak, Medyakoridoru'na konuştu.

Erzurum Ekspres’in İmtiyaz sahibi Sinan Özçaylak, 9 Aralık tarihinde kaleme aldığı bir yazıyla, ilde Diyanet'e bağlı olarak faaliyet gösteren bir Kur’an kursunda 10-11 yaşlarında 7 çocuğun cinsel istismara uğradığını duyurmuştu. Olayın medyaya yansımasının ardından Erzurum Valiliği bir açıklama yaparak olayı doğrulamış ve şahsın Yozgat'ta yakalandığını duyurmuştu.

Bu akşam, Medyakoridoru kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya'nın YouTube kanalına konukolan Özçaylak, olaya ilişkin çok çarpıcı bilgiler aktardı.

İşte, Sinan Özçaylak'ın açıklamaları:

"OLAY 1 AY ÖNCE MEYDANA GELMİŞ"

"Bana 2 gün önce bir ihbar telefonu geldi. Kuran kursunda bu olaya maruz kalmamış çocukların aileleri arayıp olayın 1 ay önce meydana geldiğini, ancak bu olayın üzerini kapatmaya çalıştıklarını belirttiler. "Biz sizi Erzurum'da tanıyoruz, bu tür olaylara çok duyarlı olduğunuzu biliyoruz, ne olur bu işin üzerini kapatmasınlar takip edin" dediler. Her şeyden önce bir baba olarak bu işin peşine düştüm. Yetkili, yetkisiz kim varsa aradım. Aradığım kişilerin ses tonu, tavrı hepsinin bilgisinin olduğunu ortaya koyuyordu. Ancak hiçbiri doğrulayamıyordu. Konuştuğum herkes "Şehrin imajını da dikkate almak lazım Sinan Bey" dediler. Bu sırada ben hâlâ ihtimal vermiyorum, olamaz diyorum. O gece eve gittiğimde oğlumun üzerini örterken yüzüne bakamadım. Şu an 46 saattir uyumuyorum.

"ŞEHRİN İMAJI SARSILIR' DEDİLER"

Önce Erzurum Müftüsü'nü aradım. Çünkü kurum, Diayanet'e bağlı. Müftü Bey'e ulaşamadım. Sonra da müftülüğü aradım. Oradaki yetkili bana müftünün Erzurum'da geleneksel olarak düzenlenen 1001 Hatim Geleneği'ne Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet etmek üzere 15 gündür Ankara'da temaslarda bulunduğunu söylediler. Ardından müftü yardımcısıyla görüştüm. Adamcağız tedirgin oldu, bir şey söyleyemedi. Sonra da direkt Erzurum Valisi Okay Memiş'i aradım. Kendisi de olayı doğruladı. Erzurum Valisi iyi biridir, dürüst biridir. Failin Yozgat'ta yakalandığını, can güvenliği nedeniyle Yozgat'tan Erzurum'a getirilmediğini, kuran kursundaki 6 kişiye de idari soruşturma başlattıklarını ve görevden uzaklaştırıldıklarını, savcılığın da bu olay hakkında soruşturma başlattığını söyledi. Bu meselenin üstü kapatılmasın dediğimde de Sayın vali "Ben de çok sinirlendim duyumca ama şehrin imajı var, bu olayı haber yaparken bir kez daha mı düşünseniz" deyince ben de kendisine empati yapması gerektiğini söyledim. Netice itibariyle de biz bu haberi yayımladık.

"AA, DHA VE İHA, HABERİ YAYIMLAMADI"

En çok şuna üzülüyorum Canan Hanım; Erzurum, medya gücü çok yüksek olan şehirlerden biri. Bütün haber ajanslarının temsilcilikleri var. Çok acıdır ki sadece sol basın bu işi gündeme getirdi. Bu şehirdeki AA, DHA ve İHA'nın temsilcilikleriyle görüştüğümde, hepsi haberi servis ettiklerini söylediler ama hiçbiri yayımlamadı. Şehrin imajıymış, canı cehenneme şehrin imajı. 

"KURAN KURSUNDA 90 ÇOCUK EĞİTİM GÖRÜYOR"

Bu kuran kursunda 90'ın üzerinde çocuk eğitim görüyor. İstismara uğradığı bilinen 7 çocuk. Kalan 83 çocuğun hepsini bir pedagog, bir psikolog eşliğinde dinleyin. Ne olur dinleyin. Belki de bildiğimiz 7 çocuk. Başka çocuklar da belki bu muameleye maruz kaldı ama konuşamadılar. 

"DOSYAYA GİZLİLİK KARARI GETİRİLMİŞ"

Şahıs tutuklandığı gün savcılık dosyada gizlilik kararı almış. Gizlilik kararı alınmasına rağmen bende birçok bilgi var. Şimdi bu davayı takip ediyorum. Kimse kusura bakmasın. Bu şahıs gereKen cezayı alana kadar takipçisi olacağım.

"İSTİSMARI YAPAN ŞAHIS 21 YAŞINDA"

İstismarı yapan kişi 21 yaşında gönüllü bir murakıp. Dosyada gizlilik kararı var ama ben her şeyi göze alarak bunları söylüyorum. Kuran kursunda görevden alınan 6 şahsın isimlerini de biliyorum. Bu şahıslar, idari soruşturma bittikten sonra başka bir yere atanırsa, işte o zaman kıyamet kopacak. 

"ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM"

Şehrim adına çok üzgünüm. Bu şekilde gündeme gelmemeliydik.Üstelik bu olay Diyanet'e bağlı bir yerde yaşandı. Ne olur, elinizi ayağınızı öpeyim, çocuklarınızı bir yerlere gönderirken araştırın. Ölüm tehditleri de dahil birçok taciz mesajı aldım. Canım pahasına bu işi takip edeceğim.

"YENİ İHBARLAR ALDIM"

Son olarak şunu da söyleyeyim; ben bu haberi yayımladıktan sonra Erzurum'da birçok ihbar daha aldım. Camiler, köyler birçok yerde benzer olaylar yaşanmış. Hepsini bir dosya halinde yayımlayacağım. Susturabilene aşkolsun!"

twitter takip