Medyakoridoru'ndan yeni kulis: Sözcü TV ne zaman yayına başlıyor, Ana Haber için kime teklif sunuldu? İşte, detaylar!

Medyakoridoru%E2%80%99ndan+yeni+kulis:+S%C3%B6zc%C3%BC+TV+ne+zaman+yay%C4%B1na+ba%C5%9Fl%C4%B1yor,+Ana+Haber+i%C3%A7in+kime+teklif+sunuldu?+%C4%B0%C5%9Fte,+detaylar%21;
ABONE OL

Medyakoridoru'nun edindiği kulis bilgiye göre; yayına çıkmak için hazırlıklarını hızlandıran Sözcü TV'nin, hangi tarihlerde izleyicileriyle buluşacağı belli oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), bir türlü “SRT Sivas” isimli televizyon kanalının logosunun “SZC” şeklinde değiştirilmesi için yapılan başvuruyu gündeme almadığı Sözcü TV'de önemli gelişmeler yaşanıyor...

Geçtiğimiz günlerde Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin, RTÜK'ün bu kararını iptal etmesiyle logo değişikliğinin önümüzdeki günlerde işleme alınması beklenen kanalda, hummalı bir hazırlık başladı. RTÜK'ün, mahkemenin aldığı bu karara 30 gün içinde itiraz etmemesi durumunda kanalın yayına çıkma sürecinin hızlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Medyakoridoru'na bilgi veren kaynaklar; Genel Yayın Yönetmenliği'ni Erdoğan Aktaş'ın üstleneceği ve "SZC TV" adıyla yayına çıkacak olan kanalın, 30 günlük itiraz sürecinin dolmasının ardından D- Smart ve Digitürk güvencesi için başvurularını tamamlayacağını belirtiyor. Kanal binasındaki stüdyoların şimdiden düzenleme çalışmalarına başlandığını aktaran kaynaklar, teknik ekipmanların sipaşinin verildiği bilgisini de aktardı.

NE ZAMAN YAYINA ÇIKACAK?

Edindiğimiz bilgiye göre; kanal, RTÜK'ün itiraz etmemesi durumunda hazırlıklarını eylül ayının ortasına kadar tamamlamayı planlıyor. Eylül ayının ikinci haftasında yayında olacağı öne sürülen kanalda, Sözcü ve Korkusuz gazetesi yazarlarından bazılarının da program yapacağı ifade edildi.

ANA HABER BÜLTENİ'Nİ KİM SUNACAK?

SCZ TV ile ilgili belki de cevabı en merak edilen sorulardan biri de kanalın ana haberlerini kimin sunacağı... Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; bu görev için Sözcü gazetesi yazarı ve duayen televizyoncu Uğur Dündar'a teklif götürüldü. Gazete kaynakları, Dündar'ın bu teklife şu an için net bir cevap vermediğini, SZC TV yönetiminin İzmir'de yaşayan usta gazeteciyi İstanbul'a taşınma konusunda ikna etme çabalarının sürdüğünü belirtti. 

 

PEKİ DÜNDAR NE DİYOR?

Hatırlanacağı üzere Dündar, dün akşam Twitter adresinden yaptığı paylaşımla bir televizyon kanalında Ana Haber Bülteni sunabileceğinin sinyalini vermişti. Paylaşımında, "Şahane bir mesleki final için, özgür ve bağımsız bir televizyonda, sadece toplumun gerçekleri öğrenme hakkı için ana haber bülteni sunmama ne dersiniz?" ifadelerini kullanan Dündar'ın hangi kanalla ekrana geri döneceği merak konusu olmuştu. İddiaları sormak için telefonla ulaştığımız Uğur Dündar, bu konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımını kast ederek "Şimdilik bu kadarlık bir açıklama yapacağım" dedi.

 

 

Kulislerde konuşulan iddiaya göre; Dündar bu teklifi şimdilik olumlu karşılıyor. Güçlü bir çıkış yapmak isteyen SCZ TV'nin ise Ana Haber için Dündar'dan vazgeçmeyeceği belirtiliyor...

Şimdi gözler eylülün ikinci haftasında, detaylar ise yine Medyakoridoru'nda olacak!

 

twitter takip