Medyakoridoru'ndan yılın medya bombası! Sözcü gazetesinin yeni sahibi hangi yabancı ortaklı şirket oldu? (Özel Haber)

Medyakoridoru%E2%80%99ndan+y%C4%B1l%C4%B1n+medya+bombas%C4%B1%21;+S%C3%B6zc%C3%BC+gazetesinin+yeni+sahibi+hangi+yabanc%C4%B1+ortakl%C4%B1+%C5%9Firket+oldu?+(%C3%96zel+Haber)
ABONE OL

Yılın medya haberini Medyakoridoru duyuruyor... Sözcü gazetesinin yeni sahibi İsviçre'de kurulan bir şirket oldu. Peki Yönetim Kurulu Başkanı kim? İşte, detaylar...

Geçtiğimiz eylül ayında sozcu.com.tr'de görev yapan birçok çalışan, işten çıkarmaların yasak olduğu bir dönemde uzun süreli ücretsiz izne gönderilmemek için istifaya zorlanmıştı. Aralarında yöneticilerin de bulunduğu 20 kişinin görevine istifaya zorlanarak son verilmiş, SRT Sivas TV’nin lisans hakkı alındıktan sonra açılması planlanan Sözcü TV’nin başına ise Erdoğan Aktaş getirilmişti. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) logo ve isim değişikliğini uzun süre alamayan Sözcü TV’nin başında ise uzun süredir sozcu.com.tr’nin yayın yönetmeni olan Mustafa Çetin bulunuyordu. Maslak’ta Sözcü Gazetesi’nin merkezinin de taşındığı binanın Sözcü’nün sahibi Burak Akbay’a bildirmesinin ardından, hem Çetin’in hem de ekibinin işten çıkarıldığı Sözcü’ye yakın kaynaklardan Medyakoridoru'na aktarılmıştı. SRT TV test yayını halen devam ederken, Sözcü Gazetesi, Korkusuz Gazetesi, GırGır, Amk (Spor),Sözcü TV ve sozcu.com.tr şirketlerinin sahibi olan Estetik Yayıncılık şirketinin merkezinin ise İsviçre’ye taşındığı ortaya çıktı.

MART AYINDA İSVİÇRE MERKEZLİ ŞİRKET TEK SAHİP OLDU

Sözcü’de yaşanan işten çıkarmalar ve televizyon kurulumu için adımlar atılmadan önce patron Burak Akbay’ın İsviçre’de Beme Media A.G şirketini kurduğu ortaya çıktı.

*Beme Media A.G. binası

Sözcü’nün, yani Estetik Yayıncılık’ın tek sahibi haline gelen Beme Media A.G’nin yönetim kurulu başkanı Zachery Brannon Boyd olurken, Akbay ise yönetim kurulu üyesi oldu. Şirket, daha önce farklı bir isme sahip iken yeni adı Beme Media olarak belirlendi. Şirketin İsviçre ticaret kurumu kayıtlarındaki adresi de Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer aldı.

İşte, o belgeler:

twitter takip