NASır: Türkiye tarımı nereye gidiyor?

ABONE OL

Gazeteci Canan Kaya, her geçen gün daralan tarım sektörünün içinde bulunduğu darboğazı, buğday ve ayçiçek üreticileri ile uzmanlarla konuştu.

Medyakoridoru.com'un kurucusu ve gazeteci Canan Kaya, YouTube kanalında yayımladığı son videosunda tarım sektörün mercek altına aldı. Ekmek ve ayçiçek yağına yapılan zamlardan yola çıkarak bu iki ürünün hammadesinin üretiminde yaşanan zorlukları mercek altına alan Kaya, buğday ve ayçiçek üreticileri ile uzmanlarla konuştu. Kaya, "NASır: Türkiye Tarımı Nereye Gidiyor?" adlı videosunda, Edirne ve Adana bölgesindeki çiftçilerin ve Ziraat Mühendisleri Odası Eski Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın ile Ziraat Mühendisi Semih Karademir'in görüşlerini aktardı.

Dolar kurundaki artışla gübre fiyatlarındaki artışa ve tarım sektörünün yeterince desteklenmiyor olmasına vurgu yapan uzmanlar ve çifçiler, Türkiye'nin buğday ve ayçiçek tohumunda büyük oranda ithalata mahkum bırakıldığına dikkat çekti ve önümüzdeki yıllarda özellikle de buğday üretim alanlarının daralma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

 

twitter takip