SANATSEVER MARKALAR | Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müşaviri Nihan Güney: Projelerimizde kadınlara öncelik veriyoruz

ABONE OL

Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müşaviri Nihan Güney, 2007 yılında hayata geçirdikleri 'Kadın Gözüyle Hayattan Kareler' adlı fotoğraf yarışmasını Sanatsever Markalar'a anlattı. Güney, bu yıl 15'nci yılını kutlayan yarışmaya başvuru şartları ile projenin bu yılki temasına yönelik de bilgiler aktardı.

Türkiye'de kültür sanata yönelik ilginin ve desteğin artırılması amacıyla hayata geçirdiğimiz "Sanatsever Markalar" röportaj dizimiz, bu hafta da yine değerli bir projeyle kaldığı yerden devam ediyor...

Bu haftanın ilham veren konuğu, Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müşaviri Nihan Güney...

11 yıla yakın süredir Anadolu Hayat Emeklilik'in Kurumsal İletişim Müşavirliği'ni yürüten Güney, 2007 yılında başlattıkları sosyal sorumluluk projesi "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması"yla ilgili önemli bilgiler verdi.

Bu yıl 15. yılını kutlayan yarışma, her yıl olduğu gibi bu sene de "Hayata Dair" temasıyla gerçekleştirilecek. 

18 yaşını dolduran amatör ve profesyonel tüm kadınlara açık olan yarışmanın bu yılki başvuruları 10 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek ve sonuçlar 8 Nisan 2021 tarihinde açıklanacak. Başvurular, anadoluhayat.com.tr ve https://tfsf.org.tr/ adreslerinden yapılabiliyor.

Güney'in açıklamalarının satır başları ise şöyle:

"Kadınların toplumsal, kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunacak projeleri hayata geçirmeye önem veriyoruz. Dolayısıyla hem ürün geliştirirken, hem de sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçirirken kadınlara öncelik veriyoruz. Bu amaçla 2007 yılında “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmamızı hayata geçirdik. Türk kadınının yaratıcılığını fotoğraf sanatı aracılığıyla destekelemeye karar verdik. Kadınların dünyayı ve hayatı özgürce ifade edebilecekleri bir platform yaratmaktı aslında amacımız.

TÜRKİYE'DE KADINLARA ÖZEL İLK VE TEK FOTOĞRAF YARIŞMASI

“Hayata Dair” teması ile 18 yaşını doldurmuş olan tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçılara açık olan bir yarışma. Sadece kadınlar katılabiliyorlar. Türkiye’de de kadınlara özel ilk ve tek fotoğraf yarışması olma özelliğini halen taşıyor. Aynı zamanda Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu danışmanlığında düzenlenen yarışmalar arasında 15’nci yılına ulaşan tek yarışmayız."

twitter takip