Şarkıcı Mavi'den, müzisyenler için kampanya çağrısı: Gelin, bu dayanışma ağını birlikte büyütelim!

ABONE OL

Medyakoridoru'nun YouTube kanalına konuşan Mavi, Şimdi Derneği aracılığıyla başlattıkları 'müzisyen dayanışma ağı'nın detaylarını anlattı.

Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla başlayan kısıtlamalarla birçok sektör ekonomik açıdan ciddi bir darboğazın içine girdi. Bu sektörlerin başında ise kültür sanat ve onun en önemli yapı taşlarından müzik geliyor... Tüm dünyada birçok müzisyen hayatının en zorlu süreçlerini geçiriyor ama Türkiye'de bu durum çok daha içler acısı... Kültür Bakanlığı'nın müzisyenlere yönelik kalıcı çözüm üretecek bir çıkış yolu açmamış olması, ne yazık ki çok sayıda müzik emekçisinin canına mal oldu... Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası'nın (Müzik-Sen) açıkladığı verilere göre, son 1 yılda 102 müzisyen geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etti. Üstelik bu rakamın çok daha fazla olduğu düşünülüyor...

Hal böyle olunca bu kötü gidişata dur demek için müzisyenler dayanışma çağrılarında bulunmaya başladı. Bu isimlerden biri olan müzisyen Mavi, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan Şimdi Derneği aracılığıyla bir dayanışma ağı oluşturdukarını açıkladı ve duyarlı vatandaşları ihtiyaç sahibi müzisyenlere destek olmaya davet etti.

Bu yardım çağrısını tek başına başlatmadığını, birkaç yakın arkadaşıyla bir araya gelerek 'çorbada tuzumuz olsun' diyerek yola çıktıklarını belirten Mavi, müzisyen dostlarına "Gelin bu yardım ağını birlikte büyütelim" çağrısında bulundu.

Medyakoridoru'ndan Canan Kaya'ya konuşan Mavi, Şimdi Derneği'ni ve kampanyanın detaylarını anlattı...

twitter takip