Yeni Akit'in Ankara ofisi kapatıldı!

Yeni+Akit%E2%80%99in+Ankara+ofisi+kapat%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Yeni Akit'in Ankara'daki gazete ve TV ofisinin kapatıldığı öğrenildi.

Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı'nın, kurumla 'karşıklı anlaşarak' yollarının ayrıldığını duyurmasının ardından, Ankara büronun da kapatıldığı iddiası gündeme gelmişti.

Medya Koridoru'na bilgi veren gazete kaynakları; Yeni Akit gazetesi ve Yeni Akit TV'nin Çankaya'daki bürosunun, kasımın ilk haftası kapatılacağı tebliğ edilerek muhabirlere çıkış belgelerinin imzalatıldığını aktardı. Yakışıklı'nın ise bu kapatma kararı nedeniyle işine son verildiği ifade edilmekte.

Büronun kapatılma nedeninin ise Ankara bürodaki çalışanlar ile İstanbul'daki yöneticiler arasında yaşanan gerginlikten kaynaklandığı, Hacı Yakışıklı'nın gazete ile yollarının ayrılmasında da bu gerginliğin etkili olduğu belirtiliyor.

Peki neler yaşandı?

Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz ekim ayında Ankara büroda çalışan muhabirlerden bazıları mobbinge karşı çıktıkları nedeniyle kod-49'a (İşçinin, kendisine verilen işleri kasıtlı olarak yapmaması; işçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi) bağlı olarak işten çıkarıldı. Kısa bir süre sonra Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, İstanbul'daki yöneticilerle yaptığı toplantının ardından çalışanlara ofisin kapatılma ihtimalinin olduğunu, bu nedenle de hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda bildirimde bulundu. Kasımın ilk haftasında ofisin kapatılacağı çalışanlara resmi olarak tebliğ edildi. Ancak çalışanlar kod-49 nedeniyleişten çıkarıldıkları için ne işsizlik maaşı ne de haklarını alabilecekler.

Yeni Akit'in Ankara'daki ofisi ise kasım ayı sonu itibarıyla faaliyetlerini sonlandıracak.

twitter takip