1. Diyarbakır Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı!

1.+Diyarbak%C4%B1r+K%C4%B1sa+Film+Festivali%E2%80%99ne+ba%C5%9Fvurular+ba%C5%9Flad%C4%B1%21;
ABONE OL

Bu sene ilk kez düzenlenecek olan Diyarbakır Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı!

 

Türkiye’nin en eski kentlerinden biri olan Diyarbakır, bir kısa film festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlk kez bu yıl düzenlenecek olan Diyarbakır Kısa Film Festivali, 16 – 19 Haziran 2020 tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıkacak. 
Serhat Gönen ve Mehmet İsmail Çeçen direktörlüğünde gerçekleştirilecek olan festivalin genel koordinatörlüğünü ise Elif Yıldız üstleniyor. Festivalin danışmanları ise yönetmen-yapımcı Tayfur Aydın, Marmaris Kısa Film Festivali Direktörü Şeref Öztürk ile yapımcı ve aynı zamanda Sabancı Kısa Film Platformu Artistik Direktörü Zeynep Atakan olacak.
 
Diyarbakır’da, günümüze kadar sürekliliği olan bir festival olmamasının eksikliğini tamamlamak amacıyla yola çıkan festival; Türkiye başta olmak üzere Dünya’daki kısa filmcileri, sektör profesyonelleriyle Diyarbakır’da bir çatı altına toplamayı hedefliyor. Diyarbakır’ın tanıtılmasına çok büyük bir zemin hazırlaması planlanan festival, logosunda da Diyarbakır’ın tarihi yapıtlarından olan ve 500 yıllık tarihe sahip dört ayaklı minareyi sinemayla bir araya getiriyor.
 
Festival kapsamında ise atölyeler, söyleşiler, toplu film gösterimleri ve seremoniler de yapılması hedefleniyor.
 
Festivale film başvuruları ise, Mart ayı itibariyle başladı. Ocak 2018 yılı itibariyle çekimleri gerçekleşmiş filmlerin kabul edileceği festivale başvurular, filmfreeway.com/DiyarbakirShortFilmFestival web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.
 
Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde toplam 14 ödül verilecek olan festivalde, toplamda 30.000 TL maddi destek verilecek. Kurmaca kategorisinde; En İyi Film, Yönetmen, Senaryo, Görüntü Yönetmeni, Sanat Yönetmeni, Kurgu, Kadın Oyuncu, Erkek Oyuncu ve Jüri Özel ödülleri verilirken, Belgesel kategorisinde ise; En İyi Film, Yönetmen, Senaryo ve Jüri Özel ödülleri verilecek. Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) tarafından ise, kadın konusunu ele alan kurmaca ve ya belgesel kategorisinden bir filme ödül verilecek.
 
Festival hakkında daha fazla bilgiyle, festivalin web sitesi olan www.diyarfilmfest.com üzerinden ulaşılabilir.
twitter takip