12. Rofife Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali kazananları canlı yayında açıklanacak!

12.+Rofife+Rotary+Uluslararas%C4%B1+K%C4%B1sa+Film+Festivali+kazananlar%C4%B1+canl%C4%B1+yay%C4%B1nda+a%C3%A7%C4%B1klanacak%21;
ABONE OL

Düzenlendiği yıldan bu yana farklı şehirlerde gerçekleştirilen ve gençleri çağdaş sinemaya teşvik etmek amacıyla yola çıkan Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali, 12. yılında yarışma sonuçlarını ve özel ödüllerini 16 Nisan akşamı canlı yayında açıklayacak.

Düzenlendiği yıldan bu yana farklı şehirlerde gerçekleştirilen ve gençleri çağdaş sinemaya teşvik etmek amacıyla yola çıkan Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali, 12. yılında yarışma sonuçlarını ve özel ödüllerini canlı yayında açıklayacak. 
 
Daha önce 11 Nisan Cumartesi (bugün) saat 16.00'da yapılması planlanan 12. Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali canlı yayın ödül töreni dün akşam getirilen sokağa çıkma yasağı sebebiyle 16 Nisan Perşembe akşamı, saat 20.00'a ertelendi. 
 
 
11 yıldır kısa filmcileri, sinema öğrencileri ve sinema sektörünün başarılı isimlerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen festival, bu yıl dünyada ve ülkemizde tehlikesini gösteren ‘Covid-19’ salgını nedeniyle düzenleyemediği ödül törenini, sosyal medya kanalları üzerinden takip edilebilecek bir canlı yayın düzeninde gerçekleştirecek.
 
16 Nisan 2020 Perşembe akşamı, saat 20.00’da özel ödüllerin ve ödül kazanan finalistlerin açıklanacağı canlı yayın, ROFIFE’nin YouTube kanalı ve Instagram hesabı üzerinden takip edilebilecek.
 
 
 
 
Festival kapsamında Türk Sinemasına destek veren sanatçılara verilen Ustaya Saygı, Onur, Emek, Başarı, Uluslararası Başarı ve Sanata Katkı ödüllerinin açıklanacağı canlı yayında; festivalin kısa film yarışmasında Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel kategorilerinin birinci, ikinci, üçüncü ve mansiyon ödülleri kazananları da açıklanacak.
 
Festivalin kısa film yarışmasında ise büyük jüri, uzun süren bir toplantı sonrası finalist filmleri sonuçlandırdı. Festivalin 12. yılında yarışacak filmler, kategorileriyle şu şekilde belirlendi;
 
“Kurmaca” kategorisi
 
Aylin / Yönetmen: Ozan Yoleri
Fotoğraf / Yönetmen: Ozan Takış
Örtünün Altı / Yönetmen: Kardelen Eren
Servis / Yönetmen: Ramazan Kılıç
Meryem Ana / Yönetmen: Mustafa Gürbüz
 
“Belgesel” kategorisi
 
Kış / Yönetmen: Berrin Öz
İris / Yönetmen: Volkan Güleryüz
Pembe Kimlik / Yönetmen: Tolunay Tekmek
Uçan Adam / Yönetmen: Uğur Ersöz-Nusret Oğuzhan Yıldız
Sokağın Sesleri / Yönetmen: Haya Androon
 
“Animasyon” kategorisi
 
Aripi / Yönetmen: Dimitri Voloshin
Bitcoini olan Rakun / Yönetmen: Serdar Çotuk
The Flat / Yönetmen: Lev Volshin
Avarya / Yönetmen: Gökalp Gönen
Dreams in the Depht / Yönetmen: Reza Mohammad
 
“Deneysel” kategorisi
 
Beton Akvaryum / Yönetmen: Mert İnan
Deveran / Yönetmen: Feyzullah Erikli
İnsan Olmadan Üç Dakika / Yönetmen: Serkan Uzunyol
Seul(e) / Yönetmen: Nazif Can Akçalı
Vortex / Yönetmen: Cüneyt Işık
twitter takip