Aile dava açacağını duyurmuştu... ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ın ilk fragmanı yayınlandı!

ABONE OL

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını ele alan Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin ilk fragmanı yayınlandı.

“Bozkırın Tezenesi” olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş‘ın hayatının beyaz perdeye aktarılacağının açıklanması üzerine aileden sert tepki gelmiş ve konuyu yargıya taşımıştı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından tartışmalar sürerken, filmin ilk fragmanı yayınlandı.

Vizyon tarihi olarak 21 Ekim 2022 olarak açıklanan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filminin yapımcılığını ”Ayla’, ‘Müslüm’ ve ‘Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’ adlı filmlere imza atan Mustafa Uslu üstleniyor. Filmin yönetmen koltuğuna, ‘Vizontele’, ‘Gora’ ve ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ filmlerinin yönetmeni Ömer Faruk Sorak oturuyor.

Senaryosunu Fulya Özcan ve Mert Dikmen’in kaleme aldığı yapımın orijinal müziklerini Yıldıray Gürgen hazırlıyor.

AİLE’DEN SERT TEPKİ

Neşet Ertaş’ın hayatının film yapılmasına ailesi sert tepki gösterdi. Aile üyeleri yayımladıkları mesajda, Neşet Ertaş hayattayken defalarca bu tip tekliflerin geldiğini ancak Neşet Ertaş’ın bu konuya asla izin vermediğini belirtti.

Aile, yaptığı açıklamada, çekilmekte olan filmin telif hakları ile ilgili yasa ve yönetmelikler başta olmak üzere, ilgili mevzuata tamamen aykırı olduğunu belirtti.

twitter takip