Ben Okurum'un yeni bölüm konuğu 'Kolera Günlerinde Aşk' oldu!

Ben+Okurum%E2%80%99un+yeni+b%C3%B6l%C3%BCm+konu%C4%9Fu+%E2%80%99Kolera+G%C3%BCnlerinde+A%C5%9Fk%E2%80%99+oldu%21;
ABONE OL

Sohbet ve bilgiyi buluşturan “Ben Okurum” podcast’inin yeni bölümünün konusu, Nobel ödüllü yazar Gabriel García Márquez'ın popüler kitabı 'Kolera Günlerinde Aşk' oldu.

Deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarır’ın hazırladığı podcast “Ben Okurum”un yeni bölümünün konusu, gerçekçilik akımının tüm dünyada tanınmasını sağlayan Nobel ödüllü yazar Gabriel García Márquez’in sinemaya da uyarlanan, çok sevilen romanı Kolera Günlerinde Aşk oldu. 
 
1800’lü yılların sonunda başlayıp, 1900’lü yılların ilk yarısına kadar süren bir aşkın hikayesini anlatan roman, masalsı havası, zengin tasvirleri ve özellikle de renkli karakterleriyle podcast’ın yeni bölümünde konuşuldu. 
 
Deniz Yüce Başarır da,  romandan bölümler okuyarak, kitapseverlere keyifli dakikalar yaşattı ve Karayipler'den esintiler getirdi. 
“Ben Okurum”un yeni bölümünün konuğu da yazar İsmail Güzelsoy oldu. 
 
Marquez tutkusu ve coşkusuyla dinleyenleri de heyecanlandıran Güzelsoy, romanın ve yazarın köklerinin dayandığı Latin Amerika kültürü için “Latin Amerika kültürü diktatoryanın, baskının, zulmün, sömürünün olduğu topraklar; büyülü gerçeklik bir anlamda kaçış olanağı da veriyordu bu yazarlara” dedi.
 
Güzelsoy, Márquez’in romanlarındaki büyülü gerçekliğin herkes gibi kendisinin de ufkunu çok açtığını söyleyerek, "Gabriel García Márquez’e çok şey borçlu olduğumu hissediyorum" dedi.
 
Ben Okurum'un bölümlerini apple podcasts ya da spotify'dan dinleyebilirsiniz
twitter takip