Dj Hakan Küfünfür: İnsanlar aradıkları aşkı da eğlenceyi de 90'larda buluyor

Dj+Hakan+K%C3%BCf%C3%BCnf%C3%BCr:+%C4%B0nsanlar+arad%C4%B1klar%C4%B1+a%C5%9Fk%C4%B1+da+e%C4%9Flenceyi+de+90%E2%80%99larda+buluyor
ABONE OL

90’lar Türkçe Pop Fest, 2 Haziran'da ODTÜ Vişnelik Çim Amfi'de gençlerle buluşacak. Festivalin organizatörü Dj Hakan Küfündür, etkinlik öncesinde Medya Koridoru'nun sorularını yanıtladı.

Özgen Aydos / Serbest Gazeteci

 

ODTÜ Vişnelik Çim Amfi, 2 Haziran'da muhteşem bir 90’lar Türkçe Pop Fest'e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dj Hakan Küfündür’ün öncülüğünde gerçekleşecek renkli festivalde; Çelik'ten Burak Kut'a; Yonca Evcimik'ten Ege'ye; Ümit Sayın'dan Mansur Ark'a; Grup Vitamin'den Şahsenem'e her biri milyonların kalbini fethetmiş yıldız isimler sahne alacak.

Festival öncesi Medya Koridoru'nun sorularını yanıtlayan Dj Hakan Küfündür, "İnsanlar aradıkları aşkı da eğlenceyi de 90'larda buluyor" diyor.

-Festivalle ilgili daha detaylı bilgi alabilir miyiz? Fikir nasıl oluştu, neden ODTÜ’de?

Tabii, aslında çok uzun zamandır bu partileri yapıyoruz. Geçen sene yine aynı yerde Zerrin Özer'den Yonca Evcimik'e Çelik'ten Hakan Peker'e 14 sanatçıyı bir araya getirdiğimiz büyük bir festival yapmıştık. Çok coşkulu ve yoğun ilgiyle geçmişti. O yüzden bu yıl tekrarlamaya karar verdik. Bu sene de Çelik'ten Burak Kut'a; Yonca Evcimik'ten Ege'ye; Ümit Sayın'dan Mansur Ark'a; Grup Vitamin'den Şahsenem'e her biri milyonların kalbini fethetmiş yıldız isimler sahne alacak. Gençler 90'ları çok seviyor ODTÜ’de gençliğin kalbinin attığı yer. Dolayısıyla çok doğru bir buluşma diye düşünüyoruz.

-Sizce 90’lara olan rağbetin nedeni ne?

Sıcaklık ve samimiyet ilk olarak... İnsanların özlemini duyduğu iyi ve güzel duyguların o yıllarda kaldığı inancı... O şarkıları duyunca belki ortaokul aşkını hatırlıyor ya da annesi kahvaltı hazırlarken radyoda çalan o şarkıyı.. bir de tabiki günümüz aşklarının ve şarkılarının insanların kalbine dokunmaması konusu var. İnsanlar aradıkları aşkı da eğlenceyi de 90'larda buluyor.

-Günümüzde, 30 yıl sonra da aynı duyguyla dinlenebilecek müzik üretimi yapılıyor mu?

Bunu şimdiden ön görmek çok zor ama şunu söyleyebilirim çok azı geleceğe kalacak. 90'lardaki şarkıların A yüzü B yüzü hepsi hit doluydu. Şimdiyse bu seri üretim kaygısı müzisyenleri de sabun köpüğü şarkı yapmaya zorluyor. Dolayısıyla geleceğe kalmaları çok zor. Ancak içlerinden gerçekten iyi ve dinleyicisinin kalbini çalan şarkılar kalacaktır..

twitter takip