Enerjik, deneysel ve kaotik: Korhan Futacı “The Jab”

Enerjik,+deneysel+ve+kaotik:+Korhan+Futac%C4%B1+“The+Jab”
ABONE OL

Alternatif mu¨zik sahnesinin o¨nde gelen isimlerinden Korhan Futacı’nın, Burak Irmak ile ortaklıgˆından dogˆan yeni single’ı “The Jab” 13 Agˆustos Cuma gu¨nu¨ state51 conspiracy ve GRGDN Mu¨zik etiketiyle yayında! Futacı, ilhamını I·stanbul’un ritminden alan deneysel, kaotik ve enerjik yeni parçaları The Jab ve The Cross ile tu¨m dijital platformlarda.

Besteci, so¨z yazarı, saksafonist ve produ¨kto¨r Korhan Futacı, "Tamburada", "DandadaDan", "Korhan Futacı ve Kara Orkestra" ve "Konstrukt" projeleri ile c¸ok sayıda bas¸arılı performansa ve kayda imza atmıs¸tı. Futacı en son, 2020’de Haluk Bilginer’le beraber “Ah Gu¨zel Kafam” ve 2021’de Nova Norda ile “Cehennem” adlı parçaları yayınlayarak dinleyicileriyle bulus¸mus¸tu.

Yurt ic¸i ve yurt dıs¸ında sayısız performansa imza atan Futacı, Roskilde Festival, Paradiso-Amsterdam, Brighton Alternative Jazz Festival gibi uluslararası organizasyonlarda kendine has mu¨zigˆi ile sahnelere damgasını vurmus¸tu. Bu ay Bozcaada Caz Festivali kapsamında sahne alacak olan Korhan Futacı, buram buram caz kokan yeni teklisi The Jab ile kulaklarımızın pasını silmeye hazır. Şarkıya Seda Gazioğlu Futacı’nın sanatçının pandemi dönemi ve öncesinde çektiği görüntüleri kurgulayarak oluşturduğu video eşlik ediyor. 

twitter takip