Hedef gösterilen Müze Gazhane'deki duvar resmi kaldırıldı!

Hedef+g%C3%B6sterilen+M%C3%BCze+Gazhane%E2%80%99deki+duvar+resmi+kald%C4%B1r%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Kadıköy'deki Müze Gazhane'de bulunan duvar resmi, AKP'liler tarafından hedef gösterilince müze yetkilileri tarafından kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur ve İstanbul Medya hesabı tarafından hedef gösterilen, İstanbul Kadıköy Müze Gazhane'deki duvar resmi; sergilendiği yerden kaldırıldı.

AKP İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak “Kamuya açık, çocukların da girdiği alanda sergilenen malum rezil çizim bugüne kadar Müze Gazhane’deydi. Az önce yerinde kontrol ettik, 'tepkiler üzerine' çizimi kaldırmışlar. Darısı kirli zihniyetlerinin başına…” paylaşımıyla resmin kaldırıldığını duyurdu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İktidara yakınlığıyla bilinen “İstanbul Gündem” isimli Twitter hesabı duvar resmi “Geçtiğimiz yıl İBB tarafından Kadıköy’de açılan Müze Gazhane’de bulunan garip duvar resmi görenlerin tepkisini çekiyor” ifadeleriyle hedef gösterilmişti.

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni etiketleyerek “Bu sözüm ona sanat eserinin adı nedir? Kim hangi sebeple yapılmasına izin verdi? Kime yaptırıldı? Ne kadar para ödendi? Cevap vereceğinizi sanmıyorum ama yine de soralım.” ifadelerini kullanmıştı.

 

twitter takip