Kirazın Tadı filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

Kiraz%C4%B1n+Tad%C4%B1+filminin+konusu+ne,+oyuncular%C4%B1+kimler?
ABONE OL

Bu akşam TRT 2 ekranlarında yayınlanacak olan 'Kirazın Tadı (Taste of Cherry)' filmiyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

İran’ın en önemli yönetmenlerinden Abbas Kiarostami'nin 1997'de beyazperdeye taşınan filmi "Kirazın Tadı (Taste of Cherry)", bu akşam saat 22:00'da TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Peki filmin başrollerinde hangi isimler var, konusu ne?

Abbas Kiarostami'nin hem yönettii hem de senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerinde; Hümayun Erşadi, Abdülrahman Bakiri, Afşin Hurşid Bahtiyari, Sefer Ali Muradi ve Mir Hüseyin Nuri gibi isimler yer alıyor. İran ve Fransa ortak yapımı olan film, gösterildiği yıl Cannes Film Festivalinde Shohei Imamura'nın Yılanbalığı filmiyle Altın Palmiye ödülünü paylaştı. Çeşitli ülke eleştirmenlerinden övgüler alan film, internet sitesi Rotten Tomatoes'ta da %80 olumlu puan aldı.


 

Filmin konusu:

Kiarostami, bu filminde intihar etmek isteyen orta yaşlı bir adamın, kendisini gömmek için birisini ararken ki yolculuğunu anlatıyor. Bay Badii yolculuğu esnasında üç farklı kişiden intiharından sonra kendisini gömmesini rica eder: Kürt bir askerden, Afgan bir öğretmenden ve yaşlı Türk bir tahnitçiden. Aralarından sadece biri bu teklifi kabul eder. Ancak Bay Badii bu yolculuğu esnasında bu kişilerden hayat dersi niteliğinde pek çok şey öğrenecektir. Konusu son derece bıçak sırtı olan film, meta-narrative finaliyle de çok konuşulmuştur.

twitter takip