Mild High Club’ın heyecanla beklenen albümü Going Going Gone’dan ikinci tekli “Dionysian State” çıktı!

Mild+High+Club%E2%80%99%C4%B1n+heyecanla+beklenen+alb%C3%BCm%C3%BC+Going+Going+Gone%E2%80%99dan+ikinci+tekli+“Dionysian+State”+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%21;
ABONE OL

Mild High Club, yeni albümü Going Going Gone’dan ikinci tekli Dionysian State’i 15 Ağustos tarihinde dinleyicileriyle buluşturdu. Mild High Club, yeni albümün müjdesini geçen ay çıkardıkları ilk tekli Me Myself and Dollar Hell ile vermişti. Albümden yayınlanan ikinci single Dionysian State, Stones Throw etiketi ile şimdi tüm dijital platformlarda.

Alex Brettin’in kurumsal hırs ve iklim kıyameti gibi konulara iğneleyici bir mizahla yaklaştığı Going Going Gone, grubun şimdiye kadarki en politik kaydı olma özelliğini taşıyor. Albümün ikinci parçası Dionysian State, Amerika’da ve dünyanın herhangi bir yerinde var olan bireysellik kabusunu taşlarken şarkının sözleri ile seslerin bir araya gelip, insanlığın çılgınlığa kadeh kaldırmasının bir yöntemini bulmadan önceki düşüşü anlatıyor. Yeni parçanın takip ettiği ilk tekli Me Myself and Dollar Hell paranoya, bireysellik, kleptokrasi, silahlı şiddet, inanç ve iklim değişikliği konularına odaklanıyordu.

Going Going Gone albümü için Alex Brettin ilhamını müzisyenlerden olduğu kadar filozoflardan, düşünürlerden ve yazarlardan da alıyor. Caz, Brezilya’ya özgü halk müzikleri ve 1970’lerden gelen avangart, AOR, psychedelic rock türleri, müzikal ilhamlarından bazılarını oluşturuyor. Brettin’in fikirleri ise belgesel film yapımcısı Adam Curtis, Nietzsche ve postmodern yazar Thomas Pynchon ile şekillendirilmiş. Ortaya çıkan kayıt doğrudan, içinde bulunduğumuz, hızlandırılmış zamana sesleniyor.

Going Going Gone albümüne ait şarkı listesi şöyle:

Kluges I
Dionysian State
Trash Heap
Taste Tomorrow
A New High ft. Winter
It's Over Again
Kluges II
I Don't Mind The Wait
Dawn Patrol
Waving
Me Myself and Dollar Hell 
Holding On To Me

Stones Throw Records tarafından yayınlanacak albümle beraber grup, Eylül ayında Los Angeles ve New York olmak üzere iki şehirde sahne alacak.

Alex Brettin tarafından bir solo proje olarak başlatılan Mild High Club, sosyal medya çağına odaklanan çıkış albümü Timeline’ı 2015’te, Brettin’in kendi artistik kişiliğini sorguladığı ve çok ünlü parçası Homage’ı içeren ikinci albümü Skiptracing’i ise 2016 yılında çıkarmıştı. Chicago kökenli Brettin, 2017’de King Gizzard & the Lizzard Wizard ile birlikte çıkardıkları Sketches of Brunswick East albümü ile Mild High Club’ın sesini duyurmuştu.
 

twitter takip