Murat Yıldız: “Şarkım ‘Aramızda Mesafeler’ oğluma hatıra…”

Murat+Y%C4%B1ld%C4%B1z:+“%C5%9Eark%C4%B1m+‘Aram%C4%B1zda+Mesafeler%E2%80%99+o%C4%9Fluma+hat%C4%B1ra…”
ABONE OL

Murat Yıldız, ‘Aramızda Mesafeler’ şarkısıyla nihayet sahne arkasından çıkıp sahnede de müzikseverlerle buluşuyor. Oğluna duyduğu özlemi kaleme aldığı şarkı, tüm dijital platformlardan yayınlandı.

Uzun yıllar müzik endüstrisi içerisinde özellikle müzik telif hakları, dijital müzik dağıtımı, dijital içerik üretimi vb. alanlarda profesyonel olarak yer alan, hâlen Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nde (MÜYORBİR) çalışmalarını sürdüren Murat Yıldız, her aşamasında yer aldığı müzik endüstrisinde sahne arkasından çıkıp amatör bir ruhla sahne önüne geçti ve ilk şarkısı ‘Aramızda Mesafeler’i müzikseverlerle buluşturdu.

Pandemi döneminde üç kafadar arkadaşın bir araya gelerek vücuda getirdiği beş şarkıdan ilki olan, sözleri ve yorumu Murat Yıldız'a, bestesi Cem Serkan Köksal’a ait olan teklinin aranjör koltuğunda birçok başarılı projeye imza atmış olan usta isim Suat Sakarya yer alırken, enstrüman eşliklerinde ise her biri alanında virtüöz mertebesinde olan Cengiz Ercümer, Anıl Şallıel, Selahattin Güzelel, Ozan Kartal gibi sanatçılar yer aldı. Tekli, tüm yasal dijital müzik platformlarından yayınlandı.

“Şarkı oğluma hatıra…”

“Aramızda mesafeler, sarılmak imkânsız. Hasretin bir zulüm, alışmak imkânsız. Gözlerim yaş dolu, dur demek faydasız. Çok seviyorum seni, vazgeçmem imkânsız” sözleriyle evladından ayrı kalan bir babanın yaşadığı özlem dolu günleri kaleme alan Yıldız, “Sevdiğin birinden ayrı kalmak, hasret çekmek aslında tüm canlıların ortak duygularından… Bu nedenle ayrılık yaşayan, özlem duyan herkesin şarkımızı dinlerken kendinden bir şeyler bulabileceğine eminim. Taklit olmayan, özgün, sade ve herkesin eşlik edebileceği bu eserin oğluma hatıra kalmasını istedim. Albüm kapağında da oğlumun doğum günüm için çizdiği resmi kullandık” açıklamasını yaptı. 

Kuzgun Müzik’i kurdu

Ayrıca Yıldız, geçtiğimiz günlerde ortağı ile birlikte Kuzgun Müzik’i kurdu. Dijital müzik dağıtım, prodüksiyon, telif hakları takibi ve tanıtım platformu olan Kuzgun Müzik, şarkıların bir tıkla Spotify, iTunes, YouTube Music gibi marketlere yüklenmesini sağlıyor. Kullanıcılara açılan özel panel ile kişiler raporlara erişebiliyor ve telif gelirlerini kolayca alabiliyor.

Şarkıyı bu linkten dinleyebilirsiniz: https://tinyurl.com/muratyildizsingle

 

Künye Bilgileri,

Yorumcu: Murat YILDIZ

Söz: Murat YILDIZ

Beste: Cem Serkan Köksal

Aranjör: Suat Sakarya

Mix – Mastering: Emre Kıral

Eşlikçiler:

Vurmalı çalgılar: Cengiz Ercümer

Gitarlar: Selahattin Güzelel

Flüt: Anıl Şallıel

Davul: Ozan Kartal

Yapım Şirketi: Kuzgun Müzik

Sözler:


ARAMIZDA MESAFELER

Günlerim anlamsız, uykularım zamansız,
Bir başıma kaldım sensiz her şey çok tatsız,
Filmler izliyorum yapayalnız,
Bir ses arıyorum kaldım ıssız.

Aramızda mesafeler, sarılmak imkânsız
Hasretin bir zulüm, alışmak imkânsız
Gözlerim yaş dolu, dur demek faydasız
Çok seviyorum seni, vazgeçmem imkânsız

Sen orda ben burda, hatıran dört bir yanda
Bu nasıl bir ceza, çok zor kalmak ardında
Kokunu özlüyorum yokluğunda
Yolunu gözlüyorum yokluğunda


Aramızda mesafeler, sarılmak imkânsız
Hasretin bir zulüm, alışmak imkânsız
Gözlerim yaş dolu, dur demek faydasız
Çok seviyorum seni, vazgeçmem imkânsız

twitter takip