MÜYORBİR'den açıklama: Yapılan tüm görüşmeler şahsi değil, meslek birliğimizin menfaatleri içindir

M%C3%BCYORB%C4%B0R%E2%80%99den+a%C3%A7%C4%B1klama:+Yap%C4%B1lan+t%C3%BCm+g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmeler+%C5%9Fahsi+de%C4%9Fil,+meslek+birli%C4%9Fimizin+menfaatleri+i%C3%A7indir
ABONE OL

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu, pandemi sürecinde yapılan çalışmalar ve görüşmelerle ilgili basın açıklaması yayımladı.

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR), şarkıcı Orhan Gencebay'ın, geçtiğimiz günlerde MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen'i hedef alan açıklamalarının ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "MÜYORBİR’i temsilen Başkanımız Burhan Şeşen, Yönetim Kurulu’nun iradesiyle kurumumuzu temsilen yetkili kılınmıştır. Yapılan tüm görüşmeler ve açıklamalar şahsi olarak değil meslek birliğimizin prensipleri, ihtiyaçları ve üyelerinin menfaatleri göz önünde bulundurularak yapılmıştır" denildi.

İşte, o açıklamanın tamamı:

"1.5 yılı aşkın süredir devam eden pandemi gibi zorlu bir süreçte sektörde yaklaşık 2 bin 500 yorumcunun hak takibini ve tahsilini yapan meslek birliğinin Yönetim Kurulu’nda yer almak, siz de takdir edersiniz ki görev alanımız dışında da büyük bir sorumluluk yükledi omuzlarımıza.

Pandeminin ilk gününden bugüne kadar müzik emekçilerinin tüm sorunları ile ilgilenmeye çalıştık. Sık sık T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile çevrim içi ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik. Birçok şehrin belediye başkanları, STK’lar ve meslek birlikleri yöneticileriyle istişarelerde bulunduk. Bizden talep edilen bilgileri anında hazırlayıp çözüme faydası olması açısından sunduk. Taleplerimizi gerek sözlü gerek yazılı olarak bildirdik. Her bir aşamada web sitemizden, sosyal medya hesaplarımızdan, sms ve e-posta yolu ile üyelerimizi bilgilendirdik.   

Tüm bu çalışmalarımızın sonucunda da geçtiğimiz Aralık ayında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Müzik Susmasın’ projesi kapsamında ‘İlk Sahne İlk Alkış’ projesini başlattık. Üyelerimiz dışında kayıt dışı olan müzik emekçilerine de referans olarak desteklerden faydalanmalarını sağladık. Görüşmelere devam ederek desteğin büyüyerek devam etmesi konusunda çaba gösterdik.

Belirtmek isteriz ki; MÜYORBİR’i temsilen Başkanımız Burhan Şeşen, Yönetim Kurulu’nun iradesiyle kurumumuzu temsilen yetkili kılınmıştır. Yapılan tüm görüşmeler ve açıklamalar şahsi olarak değil meslek birliğimizin prensipleri, ihtiyaçları ve üyelerinin menfaatleri göz önünde bulundurularak yapılmıştır.

Gerçekleştirilen tüm çalışmalar, birlik ve dayanışma içinde müziğin devam etmesi, yaşam hakkı çerçevesinde müzik emekçilerinin yaşamlarını sürdürebilmesi içindir. Bundan sonra da bu yönde çalışmalarımız devam edecektir.

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği Yönetim Kurulu "

OLAYIN ÖZETİ

Gencebay, geçtiğimiz günlerde Sabah'a verdiği mülakatta MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen için müzisyenlere pandemi dolayısıyla nakdi destek sağlanmasına "hiçbir katkısı yok" demişti. Bunun üzerine Şeşen, Gencebay'a BirGün'deki köşesinden yanıt vererek "Emeğimizi nasıl görmezden geldiniz?" demişti. Gencebay ise, "Bana ait olan yorumcu haklarımı koruduğuna ve koruyacağına güven duymayacağım için MÜYORBİR'den istifa ediyorum" açıklamasında bulunmuştu.

twitter takip