Övünç Dan’ın tek kişilik müzik projesi Kana Kana’dan albüm öncesi yaz molası: Güneşin Sesi

%C3%96v%C3%BCn%C3%A7+Dan%E2%80%99%C4%B1n+tek+ki%C5%9Filik+m%C3%BCzik+projesi+Kana+Kana%E2%80%99dan+alb%C3%BCm+%C3%B6ncesi+yaz+molas%C4%B1:+G%C3%BCne%C5%9Fin+Sesi
ABONE OL

Müzisyen ve prodüktör Övünç Dan tarafından hayata geçirilen tek kişilik müzik projesi Kana Kana, yepyeni teklisi Güneşin Sesi’ni Tamar Records etiketiyle bu Cuma yayınladı. Sıkı bir Dr.Skull hayranı olan Kana Kana, oldukça karanlık olması muhtemel ilk albümü Ölüler Hariç öncesi bir sürpriz yaparak grubun 1994 tarihli efsane albümü Hershey Yolunda!?’nın incilerinden Güneşin Sesi’ni yorumladı.

7 Nisan’da Youtube – Kana Kana kanalında sessiz sedasız paylaşılan kayıt, başta sevgili Alper Yarangümeli olmak üzere Dr.Skull tarafından beğenilince grubun da izniyle resmi olarak bir Kana Kana şarkısına dönüştü.

Tasarımı Kana Kana tarafından yapılan single kapağında kullanılan fotoğraf sevgili Müjde Uzman tarafından çekildi.

Kana Kana şarkı için, “eskinin yazlarına açılan siyah beyaz bir kapı” diyor.

Övünç Dan, Kana Kana projesinin tohumlarını 2015’te atmış ve fikrinin atıldığı ilk zamanlardan beri dirsek temasında olduğu Çağlan Tekil’in ısrarlarıyla son anda Tabut isminden vazgeçerek Kana Kana’da karar kılmıştır. Kendi sözleriyle, “Türkçe Sözlü Hafif Gotik Müziği” icra ettiğini söyleyen Dan’ın aslına bakılırsa herhangi bir akıma veya tarza bağlılığı henüz bulunmamakta.

Tüm şarkılarını kendi yazıp bestelemesinin ve düzenlemesinin yanı sıra tüm vokal ve enstrümanları da üstelenen Kana Kana’nın en büyük hedefi ise sahneye, adına yakışır tutkuda bir ekiple çıkmak.

Müzik hayatına 2005’te, Silahlı ve Tehlikeli adlı şarkısıyla dereceye girdiği Nokia Supersound yarışması ile başlayan Dan, bir tarafta iki ortağından biri olduğu Çikolata Müzik Fabrikası isimli müzik firmasında reklam, dizi ve film müzikleri üretmekte, kalan zamanlarında ise The Rock Radio bünyesinde, haftalık olarak hazırladığı Katran adlı radyo programını sunmakta.

Sözler

Gördüğüm anda seni
Gözlerim kamaşti, bilmem niye
Kördüğüm oldu her şey
Ellerim dolaştı, birden bire

Gecenin tozu, yağmurun izi
Kelebeğin çırpınışında
Güneşin yakan sıcak sesi
Beni çağırışında

Her şey unutuldu gitti, tekrar hatırlanmaksızın
Mavi yeşil gözleriyle, her şeyi silen o kızın

Belki de her şey boşa
Zaten olacaktı, kendi kendine
Belki de nasıl olsa
Bir gün bir şekilde, bir yerlerde

Denizin tuzu, yazın kokusu
Beni içine alışında
Söylenmemiş sözlerin izi
Her yalnız kalışımda

Her şey unutuldu gitti, tekrar hatırlanmaksızın
Mavi yeşil gözleriyle, her şeyi silen o kızın

twitter takip