Özel tiyatrolar ne zaman perde açacak? Erdem Baş açıkladı!

%C3%96zel+tiyatrolar+ne+zaman+perde+a%C3%A7acak?+Erdem+Ba%C5%9F+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1%21;
ABONE OL

Ünlü oyuncu Erdem Baş, tiyatro faaliyetlerinin koronavirüs tedbirlerine uyarak nasıl başlayabileceğini açıkladı.

TRT1'de yayınlanan 80'ler dizisinin ünlü oyuncularından Erdem Baş, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetleri askıya alınan tiyatro oyunlarının Temmuz, Ağustos aylarında tekrar başlayabileceğini açıkladı. Kültür Bakanlığı'nın bu zorlu süreçte özel tiyatrolara maddi anlamda destek olduğunu ve bu desteğin devam etmesini talep ettiklerini kaydetti. Sahneden uzak kaldıklarını, seyircilere tekrar kavuşacakları günü beklediklerini ifade eden Baş, Ağustos ayından itibaren yarım kalan oyunları "İyi, Kötü Çirkin"le devam edeceklerini söyledi.
 
'Koronavirüs tedbirleri nedeniyle tiyatroları kapatmak zorunda kaldık'
 
Tiyatro sezonun en yoğun olduğu dönemlerde tiyatroları kapatmak zorunda kaldıklarını ifade eden Baş, "Tiyatro sezonun en yoğun olduğu dönemler Şubat, Mart, Nisan ayı. Çünkü; Mayıs itibariyle artık sezon kapanıyor. Bu yoğun olduğumuz dönemlerde tedbirler dolayısıyla tiyatrolar ve sinemalar kapandığı için bizde perdelerimiz kapatmak zorunda kaldık" diye konuştu
 
Büyük salonları kullanarak perdeleri tekrar açmak istediklerini söylen Baş şöyle devam etti:
 
"Biz perdelerimizi tekrar açmak istiyoruz. Gerekli tedbirleri alırız diye düşünüyoruz. Tiyatro seyircisi bilinçlidir. Büyük salonları seyirci sayısını azaltarak ve sosyal mesafeyi koruyarak tekrar perde açarız diye düşünüyoruz. Özellikle yazın Temmuz ayından sonra açık havalarda oynamak istiyoruz."
 
Önceliklerinin açık hava tiyatrolarının açılması olduğunu söyleyen Baş , Temmuz, Ağustos aylarında perdeleri açmak istediklerini ifade etti.
 
Kültür Bakanılığının 'Özel Tiyatrolara' desteği
 
Kültür Bakanlığının zorlu süreçte Özel Tiyatrolara desteğinin olduğunu açıklayan Baş, "Kültür Bakanlığı'nın özel tiyatrolara maddi desteğinin olduğunu biliyoruz. Yardımları da oldu çeşitli anlamda maddi olarak. Gene desteklerini göreceğimizi umuyorum, taleplerimizde o yönde" diye konuştu.
 
Seyircilere kavuşacakları günü beklediklerini aktaran Baş şunları kaydetti:
 
İnşallah bu günler geçecek. En kısa sürece seyircimize kavuşacağız. Sezonda yarım kalan oyunumuz İyi, Kötü, Çirkin'le devam edeceğiz. Ağustos'tan itibaren perdemizi açmaya başlayacağız. Oyunumuzda Ersin Korkut, Hakan Bulut, Eray Yasin Işık ve ben oynuyorum. Seyircimizi çok özledik. Umarım sağlıklı günlerde tekrar perdemizi açıp karşılaşırız."
twitter takip