'Şarkım Nerede?' yayımlandı!

%E2%80%99%C5%9Eark%C4%B1m+Nerede?%E2%80%99+yay%C4%B1mland%C4%B1%21;
ABONE OL

Çocuk edebiyatı alanında ülkemizi uluslararası alanda da temsil eden Mavisel Yener’in yeni serisinin ilk kitabı “Şarkım Nerede?”, İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Çocukların “Mavi Yazar”ı, çocuk edebiyatının “Renkli Kraliçesi” Mavisel Yener’in yeni kitabı “Şarkım Nerede?”, İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Beste Sokağı, Nağmeli Bahçe Apartmanı’nda yaşayan La notasının kendi şarkısını arama yolculuğunu anlatan kitap, Yener’in yeni serisinin ilk kitabı olma özelliğini de taşıyor.

“Şarkım Nerede?”nin ardından serinin diğer kitapları “Boyalarım Nerede?” ve “Topum Nerede?”yi de küçük kitapseverler ve aileleri ile buluşturacak olan yazar, “Bu seri, sanat, spor ve insan ilişkisi bağlamında okurları farkındalıklara davet ediyor. Müzik, resim ve spor hepimizi ortak duyarlılıklarda, sevinçlerde buluşturuyor. İlk kitabımız “Şarkım Nerede?”, şarkısını arayan bir nota ile tanıştırıyor okurları. Kim bilir belki de hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde… Serinin ikinci kitabı “Boyalarım Nerede?” renklerin dünyasına davet ederken, farklılıkların birlikteliğine büyüteç tutacak, üçüncü kitap “Topum Nerede?” ise spor yapmayı çok seven çılgın bir nine ile torununun eğlenceli serüvenini anlatacak. Toplum içindeki en ufak parçanın bile ne denli önemli olduğunu düşündürecek” dedi.

“Okumak eğlenceli bir eylemdir”

Her zaman temel çıkış noktasının çocuklara okumayı sevdirmek, okumanın eğlenceli bir eylem olduğunu düşündürmek olduğunu belirten Yener, yeni serisiyle de birbirlerinin hayatına dokunarak sevgiyi, önyargısız olmayı, duygu yönetimini öğrenen, farklılıklardan rahatsız olmayan kahramanlar yaratarak çocuklara keyifli bir okuma serüveni sunmak istediğini söyledi. Yener, aynı zamanda, bu seriyi kaleme alırken, hangi sorunları paylaşabileceğini, okuyanları bu sorunların çözümüne nasıl ortak edebileceğini düşünerek yazdığını anlattı.

İlksatır Yayınevi etiketiyle yayımlanacak seri, okul öncesi ve okuma yazmayı yeni öğrenmiş çocuklar için tasarlandı. Yener, yeni kitabı için, “Diliyle, kurgusuyla ve Ressam Berk Öztürk’ün resimlemesiyle bir bütün olarak çocukların çok seveceğini biliyorum” diye konuştu.
 

twitter takip