Sevim Emre'den, Güvenç Dağüstün'e: Orhan Gencebay'ın ekmeğini yiyorsunuz, aklınızda bulunsun!

Sevim+Emre%E2%80%99den,+G%C3%BCven%C3%A7+Da%C4%9F%C3%BCst%C3%BCn%E2%80%99e:+Orhan+Gencebay%E2%80%99%C4%B1n+ekme%C4%9Fini+yiyorsunuz,+akl%C4%B1n%C4%B1zda+bulunsun%21;
ABONE OL

Sanatçı Güvenç Dağüstün'ün bugün Birgün'de yayımlanan 'Orhan Gencebay'ın parası mı bitti?' başlıklı yazısına, Gencebay'ın eşi Sevim Emre'den yanıt geldi.

Geçmişte Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği’ni (MESAM) eleştiren ve MESAM'dan "huzur hakkı" almadığını söyleyen besteci Orhan Gencebay'ın, 5 toplantı için MESAM’dan aldığı 3.550 TL’lik huzur hakkı makbuzu ortaya çıkmıştı.

Sanatçı Güvenç Dağüstün, bugün Birgün'deki köşe yazısında Odatv'nin ortaya çıkardığı makbuzları, "Orhan Gencebay’ın parası mı bitti" başlığıyla tekrar gündeme getirdi. Bakanlıktan, müzik meslek birliklerine yazı gittiğini ve "Genel Kurullarınızı yapın" dediğini ifade eden Dağüstün, "Tüm müzisyenler işsizlikten kıvranırken ve mevcut hükümetten çözüm beklerken AKP hükümeti konuyu yanlış mı anladı acaba? Nedir bu apar topar genel kurul yaptırma sevdası?" diye sordu.

MESAM'ı ele alan Dağüstün, yeni genel kurultayda yönetime aday ismin Recep Ergül olduğunu aktarırken, Ergül için, "Orhan Gencebay'ın manevi oğlu. Hatta Gencebay, Ergül'ün nikâh şahidi. İktidara yakın bu isimlerin bu pandemi ortamında yangından mal kaçırırcasına kurultay yapma sevdaları nedir acaba?" dedi.

"BEN KİMİN MAŞASIYIM ACABA"

Orhan Gencebay'ın hayat arkadaşı Sevim Elif Emre ise Dağüstün'ün yazısına tepki gösterdi.

Dağüstün, Sevim Elif Emre'nin, sosyal medya hesabına yazdığı mesajı paylaştı.

Söz konusu mesajda, Sevim Elif Emre'nin, "Size yakıştıramadım, Orhan Gencebay’ın cüzdanı sizin cebinizde mi? Zavallısınız ve bunun cevabını savcılıkta vereceksiniz. Kimlerin maşasısınız. Biz çok iyi biliyoruz" yazdığı görülüyor.

Dağüstün ise Sevim Elif Emre'ye, "Sevim Hanım neden bu kadar alındınız anlamadım? Ben kimin maşasıyım acaba? Söyleyin, ben de bileyim de gidip maaşımı alayım?" dedi.

İşte, o diyalog:

 

"ORHAN GENCEBAY'IN EKMEĞİNİ YİYORSUNUZ"

Ancak polemik bu mesajlaşmalarla sınırlı kalmadı. Dağüstün, bir süre sonra Sevim Emre ile arasında geçen yeni bir konuşmayı paylaştı. Mesajlarda, Sevim Emre'nin Dağüstüne "Orhan Gencebay'ın eserleri olmasa MESAM olmaz. Onun ekmeğini yiyorsunuz, aklınızda bulunsun." dediği görüldü.

Dağüstün'ün bu mesaja yanıtı ise "Sevim Hanım durmuyor devam ediyor. Hanımefendi beni birileriyle karıştırıyor galiba.Bu yazdığı da diğerleri gibi çirkin. Neyin ekmeğini yiyormuşum acaba? Ekmek nerde? Hangi ekmek? Ayıp be sabahtan beri koca koca insanlar. Ayrıca size ne? Yazımın bir yerinde Sevim Emre mi dedim?" şeklinde oldu.

twitter takip