Trabzon'da şehit edilen Eren Bülbül'ün hayatı film oluyor!

Trabzon%E2%80%99da+%C5%9Fehit+edilen+Eren+B%C3%BClb%C3%BCl%E2%80%99%C3%BCn+hayat%C4%B1+film+oluyor%21;
ABONE OL

Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül'ün hayatı sinemaya akatırılıyor...

tv100'den Birsen Altuntaş'ın haberine göre; daha önce Müslüm Gürses ve Naim Süleymanoğlu gibi unutulmaz isimlerin hayatını beyazperdeye aktaran yapımcı Mustafa Uslu, TRT ile ortak, çok konuşulacak bir filme imza atmaya hazırlanıyor.

Uslu 2017 yılında 15 yaşındayken Trabzon’da şehit olan Eren Bülbül ile Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatlarını konu alan “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filminin çekimlerine başlayacaklarını duyurdu.

Müziklerini Fahir Atakoğlu’nun yapacağı filmi Özer Feyzioğlu yönetecek. Başrol oyuncularıyla ilgili görüşmelerin sürdüğü filmin çekimleri ocak ayında start alacak.

Senaryosunu Mert Dikmen ile Özer Feyzioğlu’nun yazdığı film, Çin’de 15 yaşında bir çocuğun fabrikada ürettiği kurşunun hikâyesiyle başlıyor. O kurşun daha sonra 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün evinin önünde ölümüne neden oluyor.

Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül olayı nedir? Eren Bülbül ne zaman yaşandı?

Trabzon'un Maçka ilçesi Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK arasında çıkan çatışmanın ardından, PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. Bülbül daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Giresun'un Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018'de gerçekleştirilen operasyonda gri kategorideki "Soreş" kod adlı Barış Coşkun ve "Berhudan" kod adlı Bedrettin Çeliker öldürüldü. Bu iki ismin Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik'in hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren grupta yer aldıkları belirlendi.

15 Temmuz 2018'de ise Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda saldırının faillerinden Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır ve “Rodi” kod adlı Levent Dayan öldürüldü. PKK'nın Karadeniz sorumlusu olduğu ileri sürülen Mehmet Yakışır İçişleri Bakanlığı'nın ”en çok aranan teröristler” listesinin kırmızı kategorisinde yer almaktaydı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eren Bülbül, şimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleşler cehennemde, sen cennettesin. Kahraman jandarmamızı kutluyorum. PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu 'Zeynel' kod adlı (kırmızı liste) Mehmet Yakışır ve 'Rodi' kod adlı Levent Dayan öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Eren Bülbül'ün hatırası

2018 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Eren Bülbül adına Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir yetimhane açıldı. Türk Hava Yolları 25 Haziran 2019'da Boeing 787 model yeni yolcu uçağına isim verilmesi için Twitter'dan bir anket başlattı. Ankette önerilen şıklar arasında Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma gibi antik kent isimleri bulunuyordu ancak Eren Bülbül'ün ismi yer almıyordu. Pek çok Twitter kullanıcısı uçağa Eren Bülbül ismi verilmesi yönünde kampanya başlatıp talep oluşturunca THY de bu çağrıya uydu ancak uçağın ismine Eren Bülbül değil memleketi olan Maçka ismi verilmesine karar verdi.

twitter takip