2022'nin ilk emojileri belli oldu!

2022%E2%80%99nin+ilk+emojileri+belli+oldu%21;
ABONE OL

Emojiler ile ilgili çalışmalar yürüten Unicode Consortium, önceki gün yaptığı açıklama ile 2022’de kullanıma sunulacak ilk emojileri duyurdu.

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 14.5 güncellemesi ile birlikte birçok yeni emojiyi kullanıma sunmuştu. Sadece Apple cihazlarında kullanılabilen bu emojilerin bir kısmı çok yakında herkes için yayınlanacak.

Emojipedia’yı bünyesinde barındıran Unicode Consortium tarafından duyurulan bu haber ile birlikte aynı zamanda Emoji 14.0’ın getireceği ilk emojiler de belli olmuş oldu. Özellikle de birbirinden farklı ten rengi seçenekleriyle dikkat çeken emojiler, 2022’de her yerde yayında olması bekleniyor.

İşte, 2022’de Kullanıma Sunulacak Emojiler:

Geçtiğimiz yıl yaşanan “Black Lives Matter” ve benzeri hareketlerin sonrasında Unicode Consortium beklenen bir adım atarak yeni Emoji sürümünde çoklu ten rengi desteği sundu. Örneğin el sıkışma emojisi için 25 farklı ten rengi kombinasyonu mevcut.

*25 Farklı Kombinasyon ile El Sıkışma Emojisi | Unicode Consortium

Ten kombinasyonları bulunan emojileri hali hazırda kullanıma sunan tek teknoloji şirketi Apple değil. COVID-19’un ilk kez başladığı 2019 yılının son günlerinde Google’ın emojilerden sorumlu yöneticisi Jennifer Daniel, farklı ten renklerinde emojilerin ilk örneklerinden bazılarının Android’de yer almaya başladığını duyurmuştu.

Tüm bunların haricinde Unicode Consortium‘un yayınladığı ilk örnekler bugüne kadar en çok ten rengi kombinasyonuna sahip emojilerden biri. El sıkışma emojisinin haricinde daha birçok farklı emojiye de bu farklı ten renklerinin uyarlanması bekleniyor.

*Yakın Zamanda Apple’ın Yayınladığı Emojiler | Apple

2022 yılında kullanıma sunulacak olan Emoji 14.0’ın beraberinde getireceği diğer emojiler de merakla bekleniyor. Bununla ilgili Unicode Consortium‘un ya da Emojipedia’nın ilerleyen zamanlarda bir açıklama yapması muhtemelken nelerin olacağını ise zaman gösterecek. (ventence.com)

 

twitter takip