Google, 25 liraya domain adını kaybetti!

Google,+25+liraya+domain+ad%C4%B1n%C4%B1+kaybetti%21;
ABONE OL

Google, Arjantin’deki resmi domain adresi google.com.ar‘ı kaybetti.

Rest of World”ün haberine göre internette Bitcoin paylaşımları yapan ve Trump destekçiliğiyle bilinen Nicolas Kurona isimli kişi, google.com.ar’ı sadece 25 liraya satın aldı.

Google’ın domaininin herkes tarafından alınabilir olduğunu fark eden Nicolas Kurona, 270 Arjantin pezosu ödeyerek google.com.ar’ın yeni sahibi oldu.

Olay bilinmezliğini koruyor

Bu haberi kişisel Twitter hesabında paylaşan Kurona kısa sürede ilgi odağı haline geldi. Arjantin’de domain güvenliğinin düşük olması uzun süredir eleştiri konusu. Bir kullanıcı ‘Arjantin’de Google bile güvende değil’ paylaşımı yaptı.

Google tarafından olayla ilgili yapılan açıklamaya göre böyle bir olayın nasıl gerçekleştiği henüz bilinmezliğini koruyor. İlk başta alan adının kullanım süresinin bittiği tahmin ediliyordu. Ancak Arjantinli araştırmacı Andres Vazquez, alan adının 2020 Temmuzunda yenilendiğini belirtti.

En az bir yıllık yenileme gerçekleşmiş olsa bile Kurona’nın birkaç ay sonra google.com.ar’ı satın alabiliyor olması gerekiyor.

Bu sebepten dolayı ülkedeki domain hizmeti sağlayıcısı NIC’de bir güvenlik açığı nedeniyle Google’ın alan adının satın alınabildiği düşünülüyor. Google kısa süren kesintinin ardından resmi alan adını geri aldı. Ancak bunun için Nicolas Kurona’ya ödeme yapılıp yapılmadığı açıklanmadı. (shift.com)

twitter takip