WhatsApp'a bomba özellik!

WhatsApp%E2%80%99a+bomba+%C3%B6zellik%21;
ABONE OL

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a gelen yeni bir özellik sayesinde mesajlaştığınız kişilere artık bakın ne yapabileceksiniz?

WhatsApp, uzun yıllardır beklenen bomba özelliğini dün itibariyle kullanıma sundu. WhatsApp'ta bakın artık neyle karşılaşacaksınız?

WhatsApp'ta herhangi birini ya da grubu sessize almak isteyen kullanıcılar en fazla 1 yıl boyunca sessize alabiliyordu. Süre dolduğunda ise ses açılıyordu.

Yeni gelen özellik sayesinde kullanıcılar artık karşısındakini sınırsız süreyle sessize alabiliyor. Böylece tekrar ses açılana kadar kişinin ya da grubun sesi kendi kendine açılmayacak. Son güncelleme sonrası yeni özellik tüm kullanıcılara açıldı.

Android telefonlarda kullanımda olan özellik, iPhone kullanıcıları için de kademeli olarak dağıtılacak. Bu özelliği WhatsApp Web üzerinden de kullanabileceksiniz.

WhatsApp'ın bir başka bomba özelliği daha ortaya çıktı. Mesaj gönderenlerin mesajlarını yok edecek olan bu özellik bakın nasıl çalışıyor, nasıl görünüyor?

WhatsApp, görsel medyaları karşı tarafa yollayan kullanıcıların bu görüntüleri sonradan yok edebilmesini sağlayacak. Yani süreli mesaj yollama dönemi başlıyor.

Ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi bir fotoğraf, video veya GIF seçer seçmez hemen sol tarafta yer alan simgeye tıklayarak süreli bir şekilde gönderilmesini sağlayabileceksiniz.

Ancak bu sürenin ne kadar uzunlukta olacağı henüz bilinmiyor. Ancak sızan bilgilere göre kullanıcıların o kişiyle sohbeti tamamlamasıyla gönderilen içerikler (fotoğraflar) kaybolacak.

Diğer yandan WhatsApp'a bilgisayarı başından girenler için yeni bir dönem başlıyor. Bakın yeni özellik hayata geçtiğinde neyle karşılaşacaksınız?

Mesajlaşma platformu WhatsApp'ın masaüstü sürümü WhatsApp Web'e "dokunarak oturum açma" özelliği geliyor. Yani yakında parmak izinizle de WhatsApp'ı bilgisayardan açabileceksiniz. Bunun için parmak izi okuyucusu bulunan bir laptop kullanmanız yeterli olacak.

Diğer yandan WhatsApp'ta kullanıcıların en büyük sorunlarından biri tarih oluyor. Bakın WhatsApp'a girdiğinizde artık ne yapabileceksiniz?

WhatsApp, çok yakında birden fazla cihazdan aynı hesabın kullanılabilmesinin önünü açacak. Şu an tek cihazda WhatsApp hesabını kullanmak isteyenler, daha fazla cihazda WhatsApp'a girebilecek. Ancak asıl bomba özellik bu değil!

WhatsApp'ta birden çok hesap özelliği aktif olduğunda sohbet yedekleme derdinden de kurtulacaksınız. Nasıl mı?

Yeni bir telefon aldığınızda WhatsApp yedeğinin yeni cihaza taşınması genelde sorunlu oluyor. Ancak bu özellik sayesinde yeni cihazınızda WhatsApp'ı aktif hale getirdiğinizde sohbet kayıtlarınız otomatik olarak yedeklenecek ve yeni cihaza aktarılacak.

Ancak bu yedekleme işlemini yaparken mutlaka WiFi açık olmak zorunda; aksi halde yedekleme söz konusu olmayacak.

Diğer yandan WhatsApp'ta yeni emojiler de devreye giriyor. İşte WhatsApp kullanırken kullanmaya başlayacağımız o emojiler...

WhatsApp ise bugün için en çok kullanılan uygulamalardan biri ve bünyesinde yoğun bir şekilde emoji kullanıldığından 138 yeni emojiyi kullanıma sunacak.

WhatsApp'ın 2.20.197.6 final sürümüyle birlikte karşımıza gelen yeni emojilerde geniş bir kitleye hitap eden pek çok farklı tipte emoji dikkat çekiyor.Bu emojileri kullanmanız için ek bir ayar yapmanıza da gerek yok.

Sadece WhatsApp'ın ilgili güncellemesini uygulama mağazasından indirmeniz yeterli.

twitter takip