Clubhouse nedir, nasıl kullanılır? Clubhouse Android'de var mı?

Clubhouse+nedir,+nas%C4%B1l+kullan%C4%B1l%C4%B1r?+Clubhouse+Android%E2%80%99de+var+m%C4%B1?
ABONE OL

Özel sohbet odalarında sesle iletişim kurabileceğiniz, davetiye usulü ile çalışan Clubhouse nedir, nasıl kullanılır, diğerlerinden ne farkı var, sizler için derledik...

Sosyal medya deneyimini Facebook, Twitter, Instagram üçgeni ile sınırlı olanlara güzel bir haberimiz var. Son birkaç haftadır adından söz edilen Clubhouse sosyal medya mecraları arasında güçlü bir alternatif olarak yerini aldı.

Kendisini “ses temelli yeni nesil bir ağ” olarak tanımlayan Clubhouse, kullanıcılarına özel sohbet odaları üzerinden sadece sesleriyle iletişim kurma imkanı sunuyor. Bu sohbet odaları, genelde bir konu başlığı üzerine kuruluyor ve diğer platformların aksine bu odalar, oldukça aklıselim tartışmalar ev sahipliği yapıyor. Öyle ki dinleyici olarak girdiğiniz bir odada konuşmak için el kaldırmanız gerekiyor.

Clubhouse nedir, ne işe yarar?

Clubhouse, yazılı veya görsel şekilde herhangi bir gönderinin paylaşılmadığı; yani alışılagelmiş bir ana sayfa akışın olmadığı bir sosyal ağ; etkileşimin sesli sohbet odaları üzerinden sürdürüldüğü bir platform.

Clubhouse, kullanıcılara yazılı ve görselli bilgilerin yol açtığı kirlilikten arınmış bir ortam sunuyor. Bir başka deyişle ana akım mecraların amacından sapan çoğu ortadan kaldırıyor; fikir üretme ve bunları etkili insanlarla, samimi bir şekilde paylaşma motivasyonu üzerine çalışıyor. Bu deneyimden yazımızın sonunda kısaca bahsediyoruz.

Clubhouse nasıl kullanılır?

Buradan Clubhouse uygulamasını iPhone ya da iPad cihazınıza indirin,

Kendinize bir kullanıcı adı seçin,

Gelen SMS mesajıyla hesabınızı onaylayın.

Geliştiriciler, uygulamanın Android sürümü üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtiyor.

Bu aşamadan sonra Clubhouse, sizi bekleme listesine alıyor. Ancak çevrenizde uygulamayı kullananlar varsa gönderdikleri davetiye ile bekleme aşamasını geçebiliyorsunuz. Hesabınız onaylandıktan sonra uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza pek çok sohbet odası çıkıyor. Konusu ilginizi çeken bir odaya katılıyor, dilerseniz fikirlerinizi belirtmek için el kaldırıp sohbete katılabiliyorsunuz.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

 

twitter takip