YouTube'dan gazeteciler için 2 yeni program!

YouTube%E2%80%99dan+gazeteciler+i%C3%A7in+2+yeni+program%21;
ABONE OL

YouTube, platformda kitle oluşturmak isteyen gazetecilere yol gösterecek iki yeni programı finanse etmek için 7 milyon dolar harcayacak.

Axios'un haberine göre; YouTube, Google'ın "Google Haber Girişimi" aracılığıyla gazetecilik programlarına ayırdığı 300 milyon dolarlık bütçeden bağımsız olarak gazeteciliği finanse etmek için ilk kez para harcayacak!

Yıl boyu sürecek olan her iki program, dijital gazetecilik yapanların YouTube'da nasıl kitle ve marka oluşturacaklarını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlandı.

İşte, o programlar ve detayları:

1- Bağımsız Gazeteciler için İçerik Oluşturucu Programı

Kendi YouTube kanalını oluşturmak isteyen bağımsız gazeteciler için tasarlanmış olan bu program, video prodüksiyonu ve girişimci iş geliştirme eğitimi sunuyor. YouTube, bu programla 40-60 gazeteci için dünya çapında 50.000 $ 'a kadar hibe verecek.

2- Dijital Öncelikli Haber Odaları için Sürdürülebilirlik Laboratuvarı

Bu,YouTube'da sürdürülebilir iş modelleri oluşturmaya yardımcı olmaya odaklanan yeni bir program. YouTube, 20-30 dijital öncelikli haber odasına 200.000 ABD Doları değerinde hibe verecek. Haber odaları, video haberciliğinin en iyi uygulamalarını öğrenmelerine yardımcı olmak için uzmanlara erişim sağlanmasına olanak yaratacak.

 

 

twitter takip