Başlamadan gündem olmuştu! Savcılığın Aşk 101 dizisi hakkındaki kararı belli oldu!

Ba%C5%9Flamadan+g%C3%BCndem+olmu%C5%9Ftu%21;+Savc%C4%B1l%C4%B1%C4%9F%C4%B1n+A%C5%9Fk+101+dizisi+hakk%C4%B1ndaki+karar%C4%B1+belli+oldu%21;
ABONE OL

Henüz yayınlanmadan gündem olan Netflix dizisi 'Aşk 101' için yapılan şikayet hakkında soruşturmaya gerek olmadığı kararı verildi.

Daha başlamadan senaryosunda eşcinsel bir karaktere verdiği iddialarıyla gündem olan Netflix Türkiye'nin yeni dizisi 'Aşk 101' hakkında yapılan ihbar sonrası savcılık soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. 
 
Geçtiğimiz günlerde Cimer’e bir ihbar yapıldı. İhbarda film ve dizi izleme platformu Netflix'de ‘Aşk 101’ isimli bir dizi yayınlandığını, dizinin gençleri eşcinselliğe yönlendirdiğini ve genç bireylerin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini ileri sürdü.
 
Savcılığın Aşk 101 dizisi hakkındaki ihbar sonrası verdiği karar belli oldu.
 
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; Savcılık, söz konusu dizinin kamuya açık bir televizyon programında yayınlanmadığını, dizinin yayınladığı Netflix platformuna üye olunması gerektiği ve üyelik için de ücret talep edildiği belirtildi.
 
Savcılık, kişilerin hür iradesiyle para vererek izlediği bir dizide insanların yine iradesiyle izlememesi gerektiğini belirtilip, ihbarı değerlendirmeye almadı. Ve şikayete yönelik soruşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.
twitter takip