Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu hangi kanalda karşı karşıya gelecek?

Binali+Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m+ve+Ekrem+%C4%B0mamo%C4%9Flu+hangi+kanalda+kar%C5%9F%C4%B1+kar%C5%9F%C4%B1ya+gelecek?
ABONE OL

Seçim öncesi birlikte ekrana çıkacak olan İmamoğlu ve Yıldırım'ın TRT'de karşı karşıya geleceği söyleniyor.

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) kararıyla iptal edilen ve 23 Haziran'da yenilenecek olan İBB seçimleri öncesinde ekranda karşı karşıya gelmeleri istenen AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun TRT'de tartışacağı söyleniyor.

Habertürk TV ekranlarında yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programında moderatörlük yapan Didem Arslan Yılmaz, iki adaya da çağrı yaparak seçim öncesi Yıldırım ve İmamoğlu'nu bir araya getirmek istediğini söyleyerek bu konuda çağrı yapmıştı.

Didem Arslan Yılmaz programına konuk ettiği her iki adaya bu çağrıyı ayrıca yenilemişti.

Ekrem İmamoğlu bu çağrıya olumlu yanıt verirken, Binali Yıldırım "Bu benim tek başıma verebileceğim bir karar değil. Ama prensip olarak olabilir" demişti.

Binali Yıldırım dün katıldığı bir TV programında da seçim kampanyasını yürüten ekip çalışanlarının Ekrem İmamoğlu ile bu konuda iletişime geçip programın altyapısını hazırlayacaklarını söyledi.

Öte yandan CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş da yaptığı bir açıklama ile Binali Yıldırım'ın çalışma arkadaşlarının programın TRT'de yapılmasını istediğini belirtti.

Yarkadaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yıldırım'ın kurmayları, İmamoğlu'nun kurmaylarına "Tartışma TRT'de olsun" teklifini götürecek" dedi.

Yarkadaş, açıklamasında "Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın hangi kanalda tartışacağı da ayrı bir konu... Binali Yıldırım'ın çalışma arkadaşları tartışmanın TRT'de yapılmasını istiyor. Yıldırım'ın kurmayları, İmamoğlu'nun kurmaylarına "Tartışma TRT'de olsun" teklifini götürecek" ifadelerine yer verdi. 

twitter takip