Sibel Doğu

Bir araya gelmeleri istenen oyuncularda bugün! Cansu Dere ve Engin Akyürek!

ABONE OL

Hayranlarının birlikte bir projede görmek istedikleri Cansu Dere ve Engin Akyürek ikilisi bir araya gelse nasıl olurdu?

Sevgili Medya Koridoru okuyucuları... Hepimize selamlar... Yerli diziler ve oyuncular hakkında yorumlara yer vereceğim bu köşemde daha önce birkaç yazı yayınladım ama sanıyorum yeni kurulan bir sitenin yazarı olarak size 'Merhaba' demedim. Daha önce başka internet siteleri ya da kişisel blog sayfamda yürüttüğüm dizi yorumlarını artık Medya Koridoru sitesinde yazacağım. Dünya yansa da okunmaya devam eden dizi haberleri ve yorumları ile belli aralıklarla sizlerle buluşmaya çalışacağım. Yaz sezonunda dizi dünyası da biraz durgun olduğu için esas kış aylarında yoğun bir şekilde sizlerle buluşmayı hedefliyorum. Ancak, şimdiden ufak ufak alıştırma yapmaya başlayabiliriz herhalde. İnternet sitemizi ve yazılarımızı seveceğinizi umuyor ve hepinizi sevgi ve saygı selamlıyorum..  Buyrun teknik olarak ilk olmasa da kendimi tanıttıktan sonraki ilk yazım...

BİR ARAYA GELMESİ İSTENEN OYUNCULARDA BUGÜN! CANSU DERE VE ENGİN AKYÜREK!

Dizi piyasayı geliştikçe ve izleyicileri her akşam ekrana daha çok esir ettikçe izleyiciler de giderek daha çok bağımlı oldular dizilere. Son 20 yıldır giderek daha da büyüyen dizi sektörü sosyal medyanın da keşfi ile izleyicileri daha çok içine çeker oldu. İzleyiciler de artık en az yönetmen, senarist, kanal ve oyuncular kadar dizinin içinde yer alır oldu. Sosyal medyadan yaptıkları yorumlarla bir iletişim döngüsü başlatan izleyenler hatta ısrarlı ve fanatik yorumlarla senaryoya bile müdahale eder oldular. Eskiden sadece kendisine verileni izleyen izleyici kitlesi artık dizinin gidişatında beğenmediği bir şey olunca arka arkaya yaptığı yorumlarla bunu dile getirebiliyor hatta izlemeyi bırakacağı yönünde tehdit ederek bunu değiştirmeyi başarabiliyor bile. Ben sade bir izleyici ve daha yolun başında bir dizi yorumcusu köşe yazarı olarak anlatılan hikayeyi sadece senaristin kurguladığı pencereden izlemeyi tercih ettiğim için bu tarz müdahaleleri açıkçası biraz çocukça bulduğumu belirtmek isterim. Ayrıca, dizideki karakterlerin yaşadığı olumsuzluklara da "Aman öyle olsa ne olacak. Zaten basit bir kurgu hepsi" mantığıyla izleyip ciddiye almadığım için çok fazla üzülmüyorum. Kaldı ki, dizide konunun devamlılığını sağlayan zaten o olumsuzluklar diye düşünüyorum üstelik.

Ama tabi yaşanan her şeyin mantıklı bir senaryo dahilinde izleyiciye sunulması gerekiyor. Basit ve geçiştirilmiş sahnelerler, baştan savma anlatılan hikayeleri ben de sevmiyorum. Kısacası; her şeyin baş karakterin mutlu olmasını sağlayacak şekilde ilerlemesini isteyen izleyicilerin senaryoya müdahale etmesine karşıyım ancak izleyicilerin sosyal medyada birlikte izlemek istedikleri oyuncular için yaptıkları bazı çağrıları görüyor ve bunları oldukça mantıklı buluyorum. Zaman zaman yapımcıları aratmayacak kadar uyumlu isimleri görüyoruz bu izleyici taleplerinde. Bu yazımda da sosyal medyada denk geldiğim böyle bir çiftten söz etmek istedim. Bir süredir soysal medyadaki dizi sayfalarında Cansu Dere ve Engin Akyürek'i aynı dizide izlemek isteyen izleyicilerin mesajlarına denk geliyorum. İzleyicilerin ısrarlı mesajları bazı dizi sayfaları ve internet siteleri tarafından dikkat çekip haber oldu. Bu talep oyunculara ve yapımcılara kadar ulaşır mı bilinmez ama durup düşününce gerçekten harika bir ikili olacakları kesin.

Hatta bir dönem ikili arasında aşk söylentileri de çıkmıştı ama 'herkesin özel hayatı kendisine' diyerek bunun üzerinde durmayacağım. Zira magazin bizim konumuzun dışında kalıyor. Bilindiği üzere; izleyici üzerindeki etkisi hala geçmeyen 'Ezel' dizisindeki Eyşan karakteri ile kariyerinin zirvesini gören ve Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte o dönemin en çok yakışan dizi çiftleri arasında yer alan Cansu Dere bu diziden sonra 'Muhteşem Yüzyıl'a konuk olmanın dışında uzun bir süre ekrandan uzak kalmış sonra da 'Anne' dizisinde rol almıştı. Bu dizi çok aşk eksenli olmasa da Serhat Teoman'ın canlandırdığı 'Sinan' karakteri ile partner olan Cansu Dere yine uyumlu bir partnerlikle çıkmıştı izleyici karşısına. Son olarak da Puhu TV'de yayınlanan internet dizisi 'Şahsiyet'te rol alan Cansu Dere önümüzdeki sezon da MedYapım imzalı bir dizi ile tv8 ekranlarında olacak. Dizinin konusu ya da erkek başrolü ile ilgili detaylar henüz belli olmadı.

'Türkiye'nin Yıldızları' yarışması ile hayatımıza giren Engin Akyürek ise 'Yabancı Damat', 'Bir Bulut Olsam', 'Karayılan' gibi dizilerin ardından esas çıkışını 'Fatmagül'ün Suçu Ne' ile yaptı. Ancak bir çok dizi izleyicisinin de katılacağını düşündüğüm üzere bence onu zirveye esas taşıyan dizi 'Kara Para Aşk' idi.

Akyürek, aksiyonlu bir senaryoya sahip olan bu dizide Tuba Büyüküstün ile başrolü paylaşmış ve polis Ömer Demir karakterini canlandırmıştı. Polis rolüne çok yakışan ve bence bu dizide kendisini ispatladıktan sonra 'Türkiye'nin en iyi aktörleri' arasına girmeyi başaran Engin Akyürek'in de yeni sezonda bir dizi projesinde yer alacağı söyleniyor ancak kendisi henüz kesinleşen bir projesinin olmadığını açıklamıştı. Hayranları şimdilik heyecanla bu konuda bir gelişme bekliyor.

Kara Para Aşk demişken Tuba Büyüküstün ile Engin Akyürek'in hala özlenen partnerliğine de değinmemek olmaz tabi. Oyunculuk yeteneğini beğenmesem ve zengin ailenin güçlü, başarılı kızı rolünden başka bir karakter oynayacağına pek inanmasam da Türkiye'nin en güzel kadınlarından bir tanesi olan Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek'in karizması bir araya gelince ortaya cidden uzun yıllar özlenecek bir partner uyumu çıkmıştı. Hatta ve hatta sağlam bir hikaye ile başlayan dizi ikinci sezon ritmini kaybedip senaryo basitleşince diziyi izlenir kılan ve sezon sonunu görmesini sağlayan etken de bu ikilinin uyumu olmuştu.

Yurt dışına ihraç edilen diziler listesinde de zirvede yer alan 'Kara Para Aşk' yanlış hatırlamıyorsam 142 ülkeye satılarak uluslar arası alanda başarılı olduğumuz nadir konulardan birisi olan dizi piyasasında yüzümüzü güldüren işlerden birisi olarak anılıyor hala. Bu dizi ile iki oyuncunun da yurt dışındaki hayran kitlesi Türkiye'dekini geride bırakır bir hale geldi. Hatta ikiliyi bir sinema filminde tekrar bir arada görmek için hala yürütülen kampanyalar bile var. Ben de yayınlandığı dönem heyecanla 'Kara Para Aşk' izlemiş ve Engin-Tuba uyumunu seven birisi olarak bir sinema filminde yeniden bir araya gelmelerini isterim. Tabi bu arada gönül isterdi ki, Kara Para Aşk'ın senaryosu da finale kadar temposunu kaybetmeden devam etsin ve diziyi efsane olarak anımsayalım.

Neyse, konuyu daha fazla dağıtmamak adına Cansu Dere- Engin Akyürek ikilisine dönelim biz. Dizileri yorumlamayı seven ve bu konuda yazan birisi olarak kişisel fikrim bu ikili sağlam bir senaryo ile bir araya gelirse Ezel ya da Kara Para Aşk gibi akılda kalan bir dizi ya da Ezel-Eyşan ya da Elif-Ömer gibi yıllar geçse de özlenen bir ikili ortaya çıkabilir. Zira fiziksel uyumun yanı sıra performansları ile de birbirlerini oldukça iyi tamamlayabilirler.

Kara Para Aşk'tan sonra kısa sürede yayından kalkan 'Ölene Kadar' dizisinde rol alan Engin Akyürek bundan sonra biraz da sinemaya ağırlık verdi ve 'Çocuklar Sana Emanet' ile 'Bir Aşk İki Hayat' filmlerinde rol aldı. Artık onun da televizyona dönme vaktinin geldiğini düşünürsek Tuba Büyüküstün'nden sonra en az onun kadar uyum yakalayacağı bir isim olan Cansu Dere ile dönmesi efsane olurdu ama bakalım izleyicilerin bu ısrarlı mesajları yapımcılara kadar ulaşacak mı? Ulaşsa da işe yarayacak mı? Ya da bu sezon olmasa bile ilerde bir gün olabilecek mi? Ve en önemlisi bu sezon bu isimleri kimlerle nasıl hikayelerde izleyebileceğiz?

twitter takip