'Bir Zamanlar Kıbrıs' dizisi polemik başlattı!

%E2%80%99Bir+Zamanlar+K%C4%B1br%C4%B1s%E2%80%99+dizisi+polemik+ba%C5%9Flatt%C4%B1%21;
ABONE OL

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'un isim eleştirisine Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'ndan cevap...

1 / 5

TRT 1'in yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs ekrana gelmek için gün sayarken köşe yazarları arasında da polemik konusu oldu.

2 / 5

Kıbrıs ekrana gelmek için gün sayarken köşe yazarları arasında da polemik konusu oldu. Sabah'ın Günaydın ekindeki köşesinde önceki gün dizinin ismini ve yayın gününü eleştiren Yüksel Aytuğ, "TRT, yeni dizisine Bir Zamanlar Kıbrıs ismini verdi. Oysa ATV’de Bir Zamanlar Çukurova devam ediyor.

3 / 5

Bu rastlantı (!) yetmiyormuş gibi diziyi, Perşembe günü Bir Zamanlar Çukurova’nın karşısına koyuyorlar. O zaman anladım ki, maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Koskoca TRT kurumunun, kendi dizisine isim koyarken, Atv'nin marka dizilerinden birinin şanından, şöhretinden, reytinginden yararlanmayı düşünmesi tek kelime ile 'ayıp'tır." diye yazmıştı.

4 / 5

Aytuğ'a henüz TRT yönetiminden bir cevap gelmezken Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu 'Bir Zamanlar' topuna girdi ve ilginç bir hatırlatmada bulundu. Eyüboğlu'na göre 'Bir Zamanlar'ı ilk kullanan Atv değil. Peki kim, hangi dizi kullandı? Gelin bunun cevabını Eyüboğlu'nun bugünkü yazısının ilgili bölümünden okuyalım:

5 / 5

‘BİR ZAMANLAR’I İLK KİM KULLANDI?

Sabah Günaydın’dan sevgili Yüksel Aytuğ, TRT 1’in yeni dizisi ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ı, ATV’deki ‘Bir Zamanlar Çukurova’nın karşısına koymasını eleştirdi: “TRT, yeni dizisine ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ ismini verdi. Oysa ATV’de ‘Bir Zamanlar Çukurova’ devam ediyor. Bu rastlantı (!) yetmiyormuş gibi diziyi perşembe ‘Bir Zamanlar Çukurova’nın karşısına koyuyorlar. O zaman anladım ki maksat üzüm yemek yerine, bağcıyı dövmek. Yok eğer koca TRT’de bir dönem dizisine orijinal isim bulabilecek kimse kalmadıysa, o daha vahim bir durum.” TRT’nin bu hamleyle amacı zirvedeki diziden rol çalmak mı? Olabilir. Sonuçta reyting pastasından pay alma yarışı bu... ‘Bir Zamanlar’ ismini kimin kimden aldığına gelince orada da tablo şu: TRT, ‘Bir Zamanlar Osmanlı’yı yayınladığında yıl 2012’ydi, ‘Bir Zamanlar Çukurova’ ise 2018’de başladı.

twitter takip