Bu akşam izleyici ile buluşuyor! Türkiye'nin ilk online galası ALEF dizisi için yapıldı!

ABONE OL

BluTV ve FX’in ortak yapımı ALEF’ dizisinin ilk iki bölümü bu akşam saat 21:30'de izleyicisi ile buluşuyor.

BluTV ve FX’in ortak projesi Alef; Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen'in başrollerini paylaştığı kadrosuyla izleyicisiyle buluşuyor.
 
Türkiye’de mistik polisiye türünün ilk örneği olan Alef’in yönetmenliğini Emin Alper, senaristliğini Emre Kayış, yapımını ise MAY Prodüksiyon üstleniyor. ALEF, izleyicilerini gizem ve aksiyonla dolu sekiz bölümlük bir yolculuğa çıkarıyor.
 
Zorunlu olmadıkça kimsenin evden çıkmadığı bu dönemde, dizinin ilk iki bölümü basın ve özel davetliler ile Türkiye'nin ilk sanal galasında buluştu.
 
Gizli bir şifre ile girilen galanın konuklarını dizinin başrol oyuncuları ve yönetmeni ile birlikte yapımcı Metin Alihan Yalçındağ karşıladı. Daha sonra merakla beklenen ilk iki bölümü izleyen birbirinden ünlü isimler, Alef hakkındaki yorumlarını #alefgalasındaydım hashtagi ile paylaştı.
 
“Sevdiklerimizi ve sizi korumak için online’ız”
 
Karşılama videolarında katılımcılara seslenen oyuncular salgın nedeniyle galanın online yapıldığını belirtti. Türkiye’nin ilk online galasıyla seyircisiyle buluşan ALEF’in art arda ilk iki bölümü, BluTV ve FX’te bu akşam 21.30’da yayınlanacak.
 
ALEF, izleyenleri büyüledi!
 
ALEF için yapılan Türkiye’nin ilk online galasına katılan yüzlerce davetli arasından bazılarının yorumları ise şöyle:
 
Alper Saldıran: Meraktan çatlayacağım,Bütün sezonu bir an once izlemek istiyorum.Duygum tam anlamıyla bu şekildedir.
 
Birce Akalay: Dün gece büyük keyifle bu sürükleyici hikayeyi izledim. Online gala da olabiliyormuş, Biz de hızlıca adapte olduk. Tüm Alef ekibini yürekten tebrik ediyorum.Her karesi incelikle düşünülmüş tasarlanmış ve oynanmış bir dünya Alef. Bu özenli emeklerin destekçisi ve takipçisi oluyorsak ne mutlu. Tüm meslektaşlarımı ve ekibi elbette bu çok önemli ama özellikle, yönetmen, görüntü yönetmeni, ışık ekibi ve sanat grubunu kucaklamak istedim.
 
Hande Erçel: Başladığı andan itibaren yerimden kalkmadan izledim, erkenden bitirmişim.Herkesin ellerine emeklerine sağlık! Farklı ve cesur işlerin böyle iyi oluşu ne güzel. Hepimizi heyecanlandırıyor.
 
Hande Doğandemir: Emin Alper her işini merakla beklediğim bir yönetmen bu seferde bir digital diziyle çıktı karşımıza. oyunculuklar, hikaye örgüsünün heyecanı; harika görüntüler, müzikler ve rejisiyle çok etkileyiciydi.. Ayrıca bulunduğumuz bu günler şartlarında  ilk defa düzenlenen ‘online gala’ da emeği geçen herkesi tebrik ederim.
 
Hatice Şendil: Biri geleneksel, diğeri modern  iki farklı bakış açısının peşine takılıp bir serüvene tanık oluyoruz. İçine çekildiğimiz dünyada mesele tüm boyutuyla bize ‘ötekileştirme” diyor. Ustaca betimlenmiş dingin bir ilgi çekiciliğe sahip. Metnin tavrı ve konusu rejinin ritmiyle birleşince  gerçeklik algısı ön plana çıkıyor. Şimdiden merakla diğer bölümlerini bekliyorum. Emek veren herkesin eline sağlık.
 
Sinem Kobal: Alef’in etkileyici hikayesi, Emin Alper’in hayranlık duyduğum farklı dünyasında, sürükleyici temposuyla bir anda adeta sizi içine çekiyor. Deniz Kobanay’ın dokunuşu, dekorlarda kullanılan mzenle seçilmiş sanat eserleriyle, renkleriyle göz dolduruyor . Şahane oyuncuların performanslarıyla harmanlanan hikayenin içinde müthiş bir maceraya atlamış hissettim. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Alef’i kaçırmayın.
 
Selma Ergeç: Alef sürükleyici ve ayni zamanda derinlikli bir polisiye dizi olmus. Rejisi, basrollerden en ufak role kadar basarili oyunculuklari, gercekci plastik makyaj uygulamalari, detayli görüntü ve sanat yönetimi ile beraber inandirici ve ilgi cekici bir dünya yaratilmis. Herkesin emeğine sağlık.
 
Umut Kurt: Atmosferi, hikayenin akıcılığı, anlaşılırığı ve gerçekcçiliği harika. Özellikle Reji, Oyunculuklar görüntü yönetimi ve sanat ekibi harikalar yaratmış. Senaryodaki merak unsuru seyirciyi hiç bırakmadan bölümün sonuna kadar heyecan içinde ulaştırıyor. Polisiye hikayeye, edebiyat ve tasavvuf organik bi şekilde bağlanmış. İzlerken konular daha da açılsın istiyorsun. Her iki bölümde günlük hayatın sorunlarına gerçekci dokunuşlar ise diziye ve karakterlere daha da yaklaştırıyor. Tüm ekibi tebrik ediyorum. Yeni bölümleri merakla ve heyecanla bekliyorum. Bu ayrıcalıklı izleme şansı için çok teşekkür ederim.
 
İLK İKİ BÖLÜM BU AKŞAM YAYINLANACAK!
 
BluTV ve FX’in ortak projesi Alef; Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen'in başrollerini paylaştığı kadrosuyla ilk iki bölümünün yayınlanması için geri sayıma başladı. Türkiye’de mistik polisiye türünün ilk örneği olan Alef’in yönetmenliğini Emin Alper, senaristliğini Emre Kayış, yapımını ise MAY Prodüksiyon üstleniyor.
 
Gizem ve aksiyon dolu sürükleyici hikayesi ile ALEF’in ilk iki bölümü bu akşam saat 21.30’da BluTv ve FX’de yayınlanacak.
 
Kemal ve Settar, karakterleri hem kişisel hayatları hem de işlerine bakış açılarıyla birbirine tamamen zıt iki dedektiftir. İstanbul’da işlenen esrarengiz cinayetleri çözmek için aldıkları görev onları bir araya getirir. Dedektifler ancak kendi deneyim ve bilgilerini birleştirirlerse vakayı çözebileceklerdir.
 
Karşılarındaki seri katilin cinayet motivasyonlarını çözmeye çalışırken kendilerini hiç bilmedikleri bir dünyanın eşiğinde bulurlar. Bu zorlu yolculukta açılacak kapılar hem Kemal’in hem Settar’ın kendi iç dünyalarında saklı kalan acılarını da açığa çıkaracaktır.Cinayetlerin işlendiği evde “ Alef” sembolüyle karşılaşan dedektifler sembolü araştırmaya başlar.
Katilin bıraktığı ses kaydı, onları Yaşar adında bir İslam Tarihi uzmanına yönlendirir. 
twitter takip