Dizi sektörünün fenomen işlerine imza atan yapımcılar bu projede buluştu!

Dizi+sekt%C3%B6r%C3%BCn%C3%BCn+fenomen+i%C5%9Flerine+imza+atan+yap%C4%B1mc%C4%B1lar+bu+projede+bulu%C5%9Ftu%21;
ABONE OL

Türkiye’nin önde gelen sinema filmi ve dizi film yapımcılarının üyesi olduğu TESİYAP, 9. Olağan Genel Kurulu’nu geçtiğimiz gün İstanbul’da gerçekleştirdi. Katılımın oldukça yüksek olduğu TESİYAP Genel Kurul'una birçok isim katıldı.

TESİYAP’ın (Televizyon ve Sinema Yapımcıları Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapılan oynama sonucu birçok fenomen diziye imza atan Timur Savcı seçildi.

Bugün itibariyle iç piyasada 1,5 Milyar TL büyüklüğe ulaşan Türk dizileri Hollywood’tan sonra dizi ihracatında dünya sıralamasında ikinci sırasında yer alıyor. Türk dizileri 150 ülkede toplamda 600 milyon seyirci sayısına ulaşmış durumda.

TESİYAP üyeleriyle yapılan toplantıda; sinema ve dizi yapımcıları, yapımcıların her türlü haklarının korunması, teliflerinin toplanması ve dağıtılması konularında daha etkin bir çalışma yürütmek istediklerini; sektörde mesleki dayanışma ve işbirliği ortamını geliştireceklerini belirttiler. Yapımcılar, sektörel çalışma ilişkilerinde, ortak ekonomik ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek için birlikte hareket etmenin önemini vurguladı.

Yapılan genel kurulda TESİYAP üyeleri, yapımcılar adına her türlü platformda TESİYAP Yönetim Kurulu’na tam temsil yetkisi verdi.

Yönetim Kurulu’nda da Türkiye'nin en çok izlenen dizilerine imza atan Timur Savcı, Fatih Aksoy, Şükrü Avşar, Kerem Çatay ve Burak Sağyaşar gibi isimler oybirliği ile seçildi.

twitter takip