Netflix Türkiye'den 'Aşk 101' açıklaması geldi! Osman karakteri eşcinsel mi?

Netflix+T%C3%BCrkiye%E2%80%99den+%E2%80%99A%C5%9Fk+101%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1+geldi%21;+Osman+karakteri+e%C5%9Fcinsel+mi?
ABONE OL

Netflix Türkiye, başlamadan tartışma yaratan Aşk 101 dizisi ile ilgili yorumlar hakkında bir açıklama yaptı.

Netflix Türkiye 24 Nisan'da yayınlanacak olan yeni orjinal dizisi 'Aşk 101' hakkındaki haberler ve sosyal medyada yapılan yorumlar hakkında bir açıklamada bulundu.
 
Netflix'in üçüncü Türk yapımı dizisi olan 'Aşk 101' 24 Nisan'da yayınlanacak. Ancak, dizideki Osman karakterinin eşcinsel olduğuna dair iddialar sosyal medyada yayılınca Netflix dünden bu yana Twitter'da gündem oldu ve sert bir şekilde eleştiriliyor.
 
Karakterinin adının Osman olması ve dizinin Ramazan ayının ilk gününde yayınlanması, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'e bir gönderme olarak algılandı ve dizinin Ramazan ayında başlaması da bazı vatandaşları kızdırdı. Dizinin müslümanlığa zarar verecek öğeler barındırdığına dair yorum yapan izleyiciler Netflix'i dünden bu yana ahlaksızlıkla suçluyor.
 
Bazı izleyiciler ise bu yorumlara katılmayarak, eşcinsel bir karakterin varlığının Türkiye'de var olan ve daha önce çok işlenmemiş bir konuyu anlatacağını savunarak bu duruma karşı çıkanları geri kafalı olmakla suçluyor.
 
İki farklı görüşün tartışması sosyal medyada dünden bu yana devam ediyor. 
 
Bu tartışmalar sürerken Netflix Türkiye'den de bir açıklama geldi.
 
Osman karakterinin eşcinsel olduğunu düşündüren paylaşımın dizinin adı kullanılarak sahte bir hesaptan yapıldığını belirten Netflix Türkiye, "Dizi ve karakterler hakkında sadece benden duyduklarınıza inanın, söylentilere değil" açıklamasını yaptı.
 
Netflix Türkiye, açıklamasında; "Yeni orijinal dizimiz Aşk 101 için çok heyecanlıyız! Maalesef dizinin adı kullanılarak açılan sahte hesaplardan çok fazla yanlış bilgi yayılıyor. Bu nedenle önemli bir not: Dizi ve karakterler hakkında sadece benden duyduklarınıza inanın, söylentilere değil" ifadelerine yer verdi.
 
 
Bu açıklama ise; Osman karakterinin eşcinsel olarak yazılmadığı olarak algılandı. 
Yönetmen koltuğunda Ahmet Katıksız'ı yer aldığı senaryosunu ise Meriç Acemi'nin kaleme aldığı 8 bölümlük dizide; Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, Alina Boz, Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Müfit Kayacan gibi isimler yer alıyor.
 
Dizinin konusu ise şu şekilde:
 
1990'lar Türkiyesi'nde, dışlanmış bir grup genç, onlarla kalmak için sebebi olsun diye sevgili öğretmenlerini birine âşık etmek için el ele verir. Okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutma konusunda plan yapan 17 yaşında bir grup asi genci odağına alan hikaye gençlerin aşkı keşfetme süreçlerini odağına alıyor.
 
1998 yılında geçecek olan dizide gençler, öğretmenlerini okula yeni gelen basketbol koçuna aşık etmek üzere işe koyulduklarında asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlarlar ve bu yolculukta beraberken güçlü olduklarını, sevginin ise zorla var edilemeyeceğini fark ederler.
twitter takip