Netflix'in yeni dizisi Aşk 101 başlamadan olay oldu! Homofobik kampanya başlattılar!

Netflix%E2%80%99in+yeni+dizisi+A%C5%9Fk+101+ba%C5%9Flamadan+olay+oldu%21;+Homofobik+kampanya+ba%C5%9Flatt%C4%B1lar%21;
ABONE OL

Netflix Türkiye'nin yakında yayınlanacak olan yeni dizisi Aşk 101 başlamadan tartışmalara neden oldu. Dizide eşcinsel bir karakter yer alıyor olması nedeniyle Twitter'da homofobik kampanya başlattılar.

Netflix Türkiye'nin 24 Nisan'da yayınlanacak olan 3. orjinal Türk yapımı dizisi "Aşk 101" başlamadan olay oldu. Dizide eşcinsel bir karakterin yer alması sosyal medyada gündem yaratırken dizi hakkında Twitter'da "netflixadamol" ve #eşcinsellik tagiyle homofobik bir kampanya başlatıldı.
 
Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan 8 bölümlük dizide; Osman karakterinin LGBT bir birey olması ve dizinin ramazan ayında yayınlaması Türkiye'de bazı çevreler tarafından tepkiyle karşılandı.
 
Bu duruma tepki gösteren kullanıcılar sosyal medya hesaplarından bu dizinin insanları ahlaklaştıracağını savunarak "Bu diziyi yayınlatmayacağız. Müslüman kardeşlerim Netflix üyeliklerinizi iptal edin. Fıtrata ters şeyler bunlar" diyerek imza kampanyası bile başlattı.
 
Bu görüşe karşı çıkan diğer izleyici grubu ise; "Televizyonda maço, hiç bir işlevi olmayan kabadayı ve mafyöz tipli adamların her bölüm onlarca kişiyi öldürmesi, kadınların parmaklarının kırılması, aile büyüğü diye anılan yobaz dedenin torununu herkesin içinde dövmesi ama kimsenin buna ses çıkarmaması fıtrata uygun da eşcinsel karakter mi sorun oldu. Bıktık artık bu örümcek bağlamış zihniyetten.İsteyen bu diziyi izler. Gerçek hayatta var olan bir şeyi dizide yok sayamazsınız", "Zaten televizyonda yayınlanmıyor. Bari interneti rahat bırakın. Farklı tercihlere ve düşüncelere saygı duymayı ne zaman öğreneceksiniz", "Keşke tecavüz ve kadına karşı şiddere karşı da bu kadar duyarlı olsanız" diyerek dizide eşcinsel bir karakterin olmasının sorun olmadığını savundu ve eşcinsellere karşı kullanılan nefret söylemine tepki gösterdi. 
 
Dizi hakkındaki tartışmalar Twitter'da devam ediyor.
 
Yönetmen koltuğunda Ahmet Katıksız'ı yer aldığı senaryosunu ise Meriç Acemi'nin kaleme aldığı dizide; Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, Alina Boz, Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Müfit Kayacan gibi isimler yer alıyor. 
 
 
Dizinin konusu ise şu şekilde:
 
1990'lar Türkiyesi'nde, dışlanmış bir grup genç, onlarla kalmak için sebebi olsun diye sevgili öğretmenlerini birine âşık etmek için el ele verir. Okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutma konusunda plan yapan 17 yaşında bir grup asi genci odağına alan hikaye gençlerin aşkı keşfetme süreçlerini odağına alıyor.
 
1998 yılında geçecek olan dizide gençler, öğretmenlerini okula yeni gelen basketbol koçuna aşık etmek üzere işe koyulduklarında asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlarlar ve bu yolculukta beraberken güçlü olduklarını, sevginin ise zorla var edilemeyeceğini fark ederler.
twitter takip