Netflix'ten flaş 'Minnoşlar' açıklaması!

Netflix%E2%80%99ten+fla%C5%9F+%E2%80%99Minno%C5%9Flar%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;
ABONE OL

Netflix’in 9 Eylül 2020 tarihinde yayımlayacağı ve çocuk istismarı yapıldığı nedeniyle tartışmalara neden olan Fransız filmi “Minnoşlar” (Cuties), platformun Türkiye kütüphanesinden kaldırılmıştı. Platformdan filmle ilgili resmi bir açıklama yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Netflix'te yayınlanacak olan "Minoşlar" (Cuties) filmi hakkında gerekli tedbirlerin alınması ve filmin değerlendirilmesi için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) resmi yazıyla talepte bulunmuş, RTÜK, oy birliğiyle filmin kaldırılması gerektiğine dair karar vermişti. Netflix ise RTÜK'ün aldığı bu kararın ardından “Minnoşlar” (Cuties) filmini Türkiye’de kütüphanesinden kaldırdı.

Platformdan bugün yapılan resmi açıklamaya göre ise filmin Türkiye'deki yayın tarihinin ertelendiği bildirildi.

İşte, o açıklama:

"RTÜK’ün Cuties/Minnoşlar filmine yönelik taleplerini değerlendirdiğimiz bu süreçte, filmin Türkiye’deki yayın tarihini erteleme kararı aldık.”

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Sundance Film Festivali’nde ‘Dünya Sineması Drama’, ‘En İyi Yönetmenlik’ gibi ödüller kazanan ve Fransa’da 19 Ağustos’ta vizyona giren filmin afişinden farklı bir poster kullanan Netflix, tartışmaların ardından bir özür mesajı paylaşmıştı. Filmin afişini değiştiren ve filmin açıklamasında kullandığı “dişiliğini keşfetmeye başlayarak” ifadesini çıkaran platform, “Cuties filmi için kullandığımız uygunsuz afiş için çok üzgünüz. Bu, hoş değil ve Sundance’de ödül kazanan bu Fransız filmini yansıtmıyor. Fotoğrafları ve açıklamayı güncelledik” ifadelerini kullanmıştı.

twitter takip