NTV'den yeni program: Halkın Mutfağı

NTV%E2%80%99den+yeni+program:+Halk%C4%B1n+Mutfa%C4%9F%C4%B1
ABONE OL

Anadolu mutfağı, yepyeni bir konseptle ekranlara geliyor. Cüneyt Asan ve Adnan Şahin, karış karış gezdikleri Anadolu’nun bereketli topraklarının binlerce yıllık öyküsünü ‘Halkın Mutfağı’ ismi ile ekranlara taşıyor. Kadim geleneklerimizi yerel emekçilerin ellerinden, gözlerinden aktaran programda; bölgeye özgü ürünlerin tarladan sofraya uzanan serüveni işlenecek. Programın Şanlıurfa’da geçen ilk bölümü 6 Aralık Pazar günü saat 11.15’te NTV ekranlarında seyirciyle buluşacak.

Binlerce yıllık kadim Anadolu lezzetlerinin izini sürmek isteyenleri ekran başına kilitleyecek yepyeni ve özgün bir program başlıyor. ‘Halkın Mutfağı’ ismiyle ekrana gelecek programda Günaydın Restoranları kurucu ortağı Cüneyt Asan ve Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve yazar Adnan Şahin bir araya geliyor. İki duayen isim Anadolu’yu şehir şehir gezip gerçek üreticileri ve her biri kültür mirası olan yemeklerini kendine has eğlenceli üsluplarıyla geniş kitlelerle buluşturmaya hazırlanıyor. ‘Halkın Mutfağı; aslını bozmadan bugüne ulaşan tarifleri, Anadolu’ya özgü gıda saklama alışkanlıkları ile yemeklerle ilgili köklü geleneklerimizi ekrana getiriyor.

Adnan Şahin ve Cüneyt Asan ‘Emek olmadan yemek olmaz’ ilkesiyle yola çıktıkları programda gıdanın nasıl üretildiğinin izini sürüp Anadolu’nun lezzet sırlarına yolculuk yapıyor. Programda Cüneyt Asan ‘Emekçi’, Adnan Şahin ise ‘Yemekçi’ olarak izleyici karşısına çıkıyor. Yöresinde yetişen en özel mahsulleri yerinde görmeye giden iki usta, isimsiz kahramanların evlerine, dükkanlarına hatta tarlalarına misafir oluyor. Modern bir orta oyunu havasında geçen eğlenceli sohbetlerle bir miras olarak gördükleri Anadolu mutfağının geleceğe taşınmasının yolları aktarılıyor.

Tarladan sofraya lezzet yolculuğu

Sürdürülebilirliğin Türk mutfağındaki karşılığı olan ‘bereket’ ifadesinin tam anlamıyla anlaşılması ve aktarılması adına, mutfağa gelen ürünün o ana kadarki yolculuğu eğlenceli bir sunumla anlatılıyor. İki ustanın yılların birikimiyle soslanan sohbetlerine; yerel üreticiler, lezzet ustaları ve yöre sakinleri eşlik ediyor. Programın sonunda ise emek verenler birlikte kadim lezzetlerle donatılmış sofranın etrafında buluşuyor.

İlk durak Şanlıurfa

Halkın Mutfağı ilk bölümde tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’den yola çıkıyor. 14 bin yıllık mutfak tarihi olan Urfa’nın damaklarda yer etmiş lezzetleri ve yöreye özgü ürünlerinin tarladan mutfağa uzanan yolculuğu ekrana taşınıyor. Adnan Şahin ve Cüneyt Asan’ın sunumuyla hazırlanan program her Pazar saat 11.15’te NTV ekranlarında seyirci ile buluşuyor.

twitter takip