TRT'nin yeni kanalı 'TRT Spor Yıldız' tanıtıldı!

TRT%E2%80%99nin+yeni+kanal%C4%B1+%E2%80%99TRT+Spor+Y%C4%B1ld%C4%B1z%E2%80%99+tan%C4%B1t%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT SPOR'un yeni kanalıyla ilgili ilk detayları aktardı.

Sözlerine Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyarak başlayan Eren, "Böyle özel bir günde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği, Türkiye'nin dört bir yanından 81 ilinden gelen sporcularla, TRT SPOR 2 diye bir süredir test yayınında olan kanalımızın TRT SPOR YILDIZ olarak lansmanını yapmaktan gerçekten büyük memnuniyet duyuyorum." dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de futbolun en çok rağbet gören spor dalı olduğunu belirten TRT Genel Müdürü, "Her ne kadar biz kamu hassasiyetiyle TRT SPOR kanalımızda futbol dışı branşlara yer vermeye çalışsak da tabiki yayınlayamadığımız turnuvalar, müsabakalar olmadı değil. TRT SPOR YILDIZ kanalımız Türkiye'nin yıldızlarına, Türkiye'deki amatör olimpik branşlara büyük destek sağlayacak ve onları yayınlayacak bir kanal olacak." ifadelerini kullandı.

TRT SPOR olarak judodan haltere, güreşten hentbola 38 farklı branşta 1000'in üzerinde başarıyla canlı yayın yaptıklarını ifade eden İbrahim Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu vesileyle hem TRT SPOR yöneticilerimizi hem de TRT iç yapımlar ekibimizi tebrik etmek istiyorum. Uluslararası organizasyonlar çektik. Tamamı kendi çalışanlarımızdan oluşan ekiplerle canlı yayınlar gerçekleştirdik. Bu yayınları dünyanın dört bir tarafından da uluslararası organizasyonlar kullandı. Bizim bu yayınlarımızdan sayısız tebrikler aldık. TRT olarak da uluslararası kalitede bir yayıncılık anlayışı benimsiyoruz. Ben bu vesileyle tekrar tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ümit ediyorum, geleceğin Türk sporcularının yetişmesinde, belki de olimpiyat oyunlarındaki başarılarımızdan bahsederken de TRT SPOR YILDIZ kanalından bahsediyor olacağımızı düşünüyorum."

Türkiye'nin yıldızlarının TRT SPOR YILDIZ kanalında olacağını belirten Eren konuşmasını şu şekilde noktaladı:

"Gerçekten olimpiyatlarda bizim milli bir sporcumuzun Türk bayrağını göndere çektiği o an hem sporcumuz için eşsiz hem de bizim için unutulmaz bir an. TRT SPOR YILDIZ kanalında Tokyo Olimpiyatları'ndan başlamak üzere inşallah buna benzer yüzlerce, binlerce anılarımız olacak diye ümit ediyorum, buna da inanıyorum."

twitter takip