TRT tüm dizilerine ara verdi! Jet Sosyete ise evden çekiliyor!

TRT+t%C3%BCm+dizilerine+ara+verdi%21;+Jet+Sosyete+ise+evden+%C3%A7ekiliyor%21;
ABONE OL

TRT 1'de yayınlanan dizilerin setlerine iki hafta süreyle ara verildi. Bazı dizilerin setlerine ara verilmişti ancak kanalların dizilerin devam etmesini istediği konuşuluyordu. Bu kararla ise; TRT, tüm dizilerine ara veren ilk kanal oldu. Puhu TV ve Star TV'de yayınlanan Jet Sosyete dizisi ise evden çekiliyor.

 

Türkiye'de de giderek yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle bazı dizi setlerinde çekimlere ara verilmişti. Bunlara TRT1'de yayınlanan diziler de dahil oldu. 
 
TRT kurumsal hesabından ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in yaptığı açıklama ile TRT 1'de yayınlanan Benim Adım Melek, Şampiyon, Tutunamayanlar, Ya İstikal Ya Ölüm, Payitaht Abdülhamit, Seksenler, Kalk Gidelim, İncir Ağacı gibi dizilerin setlerine 2 hafta ara verildi.
 
TRT'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
TRT olarak, Pandemik Covid-19 virüsünün ülkemizde yayılımını yavaşlatma çalışmalarına katkıda bulunma ve bu süre içerisinde çalışma arkadaşlarımızı ve toplum sağlığını gözetme sorumluluğumuz bulunmaktadır.
Bugüne kadar, yapım firmaları aracılığı ile TRT'ye katkı sunan televizyon emekçilerini de sağlıklı tutmak adına bir dizi tedbir alınmıştır.
 
Tüm bu tedbirlere rağmen yoğun insan ve ekipman hareketliliğinin olduğu dizi setlerinde corona virüs yayılım riskini engelleyebilecek daha steril bir ortamın oluşturulmasında güçlükler yaşandığı tespit edilmiştir.
 
Bu nedenle, TRT kanallarında yayınlanan dizilerin setlerindeki tüm çalışmalara 2 hafta süre ile ara verilmesine kararlaştırılmıştır.
 
 
Alınan bu karar kurumumuz ile çalışan tüm yapımcılara bildirilmiştir.
 
Bu 2 haftanın bitiminde; ülkedeki genel duruma binaen ve Kurumumuzca karara bağlanan aşağıdaki koşulların da sağlanması şartı ile alınacak ikinci bir kararın ardından set çalışmalarına devam edilmesi mümkün olacaktır.
Set çalışmalarının en sağlıklı koşullarda yeniden başlayacağı güne kadar ilgiyle takip edilen dizilerimizin yayınlanmamış bölümleri ekranlarda yer almaya devam edecektir.”
 
İbrahim Eren de, açıklamasında; iki hafta sonra sürecin yeniden değerlendirilerek yeni kararın bildirileceğini ifade etti. 
 
JET SOSYETE EVDEN ÇEKİLİYOR!
 
Öte yandan, Puhu TV'de yayınlanan BKM imzalı  Jet Sosyete dizisinin senaristi ve başrol oyuncusu olan Gülse Birsel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile koronavirüs nedeniyle çekimlere ara verildiğini, tamamlanmayan sahnelerin çekimlerinin evden yapıldığını anlattı.
 
Jet Sosyete ekibi farklı bir uygulama deneyerek çekimleri yapılamayan sahneleri evde çekiyor. Çekimlerin nasıl yapıldığını da, Gülse Birsel dizideki Gizem karakteri gibi anlattı.
 
Dizide canlandırdığı Gizem Özpamuk karakteri gibi giyinip konuşarak çektiği videoda Gülse Birsel, senaryoda değişikliğe gidildiğini ve senaryoda yer alan repliklerin görüntülü konuşmaya çevrildiğini, oyuncuların da kendi sahnelerini evlerinden çektiğini açıkladı.
 
Oyuncuların gönderdiği videolar daha sonra montajla birleştirilecek. Böylelikle, dizinin yarım kalan bölümü olmayacak ve çekilen sahneler boşa gitmeyecek. Bölüm bu şekilde tamamlanmış olacak.
 
Gülse Birsel ayrıca; Jet Sosyete'nin stok bölümleri bulunduğu için Nisan ortasına kadar hem Puhu TV'de hem de Star TV'de yayınına devam edeceklerini açıkladı. 
 
Gülse Birsel takipçilerini evden çıkmamaları konusunda da, Gizem karakteri gibi konuşarak uyardı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Evden bildiriyorum...

Gülse Birsel Official (@gulsebir)'in paylaştığı bir gönderi ()

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Corona günlerinde dizicilik. Biz de evden çalışıyoruz! #jetsosyete

Gülse Birsel Official (@gulsebir)'in paylaştığı bir gönderi ()

twitter takip