Katil zanlıları talep etti! Şule Çet içeriklerine erişim engeli getirildi!

Katil+zanl%C4%B1lar%C4%B1+talep+etti%21;+%C5%9Eule+%C3%87et+i%C3%A7eriklerine+eri%C5%9Fim+engeli+getirildi%21;
ABONE OL

Geçen sene Ankara'da yaşamını yitiren Şule Çet’in katil zanlısı Çağatay Aksu’nun aldırdığı mahkeme kararıyla Ekşi Sözlük’te yer alan ‘Şule Çet’ ve ‘Şule Çet Cinayeti’ başlıklarındaki içeriklere erişim engeli getirildi.

Geçen sene Ankara'da yaşamını yitiren Şule Çet’in katil zanlısı Çağatay Aksu’nun aldırdığı mahkeme kararıyla Ekşi Sözlük’te yer alan ‘Şule Çet’ ve ‘Şule Çet Cinayeti’ başlıklarındaki içeriklere erişim engeli getirildi.

BirGün gazetesinden Seda Balmumcu'nun haberine göre; Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin, Şule Çet’in katil zanlısı Çağatay Aksu’nun talebi üzerine verdiği kararı uyarınca, Ekşi Sözlük’teki ‘Şule Çet’ ve ‘Şule Çet Cinayeti’ başlıklarında yer alan içeriklere erişimin engellenmesine karar verildi.

"ORADAN SİLEBİLİRLER AMA İNSANLARIN ZİHNİNDEN SİLEMEZLER"

Şule Çet’in avukatı Umur Yıldırım da konuya ilişkin BirGün’e açıklama yaptı.

Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

Bu en başından beri yapmak istedikleri şeydi. İnsanların önünden uzak tutmak, kamuoyunun zihninden silmek istiyorlardı. Bu şekilde de dosyaya bir müdahale etme şansları doğuyordu çünkü bu dosyada 3 defa gözaltına alınıp, 3 defa bırakıldılar. Ne zaman ki medya ve insanlar bir hukuksuzluk yapıldığının farkına vardı ve tepki gösterdi, o zaman hukuk işlemeye başladı.

Bunu oradan sildirebilirler ama insanların zihninden silemezler. Mahkemede kullandıkları ‘Kızına sahip çıksaydın’ ya da Aksu’nun annesinin söylediği, ‘Biz çocuğumuzun çıkarılması için savcıya para verdik’ sözlerini insanların zihninden silemezsiniz.

Bunların hepsi duruşma zaptında var. Amaçları belli ve yargılama bittiğinde her şey gün yüzüne çıkacak"

NE OLMUŞTU?

29 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’daki Yelken Plaza’nın 20’nci katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren Şule Çet’in ölümü (23) intihar olarak kamuoyuna yansısa da sonrasında cinsel saldırı bulgusu ve şüpheli bir ölüm olduğu ortaya çıktı.

Ortaya çıkan DNA bulgularıyla birlikte Berk Akand ve Çağatay Aksu, katil zanlısı olarak tutuklandı. Şule Çet’in ölümüyle ilgili dava sürüyor.

twitter takip