Sibel Doğu

Can Yaman ve Özge Gürel 'Bay Yanlış' dizisinde yeniden bir araya gelecek!

ABONE OL

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla yaz aylarında ekrana gelecek diziler de yavaş yavaş duyulmaya başlandı. Dolunay dizisinden sonra bir kez daha aynı dizide rol alacak olan Özge Gürel ve Can Yaman'ın 'Bay Yanlış' dizisi, Can Yaman'ın skandal açıklamaları sonrasında acaba Dolunay kadar sevilebilecek mi?

 
Havaların ısınması ve bahar aylarının gelmesiyle televizyon dünyasında da yavaş yavaş yazlık dizi hazırlıkları yapılmaya başlandı. 2019-2020 sezonunu kapatıp, 2020 yaz sezonunu açmamıza son 16 gününü yaşadığımız Mart ayını saymazsak 1,5- 2 ay gibi bir süre kaldı. 
Tabi, geride bıraktığımız 2019'un Aralık ayından bu yana tüm dünyayı alarma geçirip geçtiğimiz günlerde bizim ülkemizde de ortaya çıkan koronavirüs vakası daha da yayılıp bu sektörü de etkilemezse... Komşu ülkelerden sonra ülkemizde de ilk vakaların görülmesinin ardından doğal olarak oldukça tedirginiz. Sağlık Bakanlığı ve uzman doktorlar virüsün yayılmaması için vatandaşların kendince alabileceği tedbirler konusunda düzenli olarak uyarılar yapıyor, Bakan Fahrettin Koca virüsün yayılması önlendiği takdirde yaz aylarında hayatın normale dönecebileceğini belirtiliyor. Bu arada vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunabileceği bazı etkinlikler de birer birer ya iptal ediliyor ya da erteleniyor. Bazı şirketler evden çalışma sistemini kullanmaya başladı. Önlem olarak okullar tatil edildi, maçlar da seyircisiz oynatılma kararı alındı. Salgının ağırlıklı olarak görüldüğü bazı Avrupa ülkelerine gidiş-gelişler de bugün uygulamaya giren kararla durduruldu. Sağlık Bakanlığı, yurt dışına çok önemli bir gelişme olmadıkça çıkılmaması konusunda tavsiyelerde bulunuyordu zaten. 
Aslında; bir vatandaş olarak devletimizin bunu tavsiyeye bağlamayıp dış ülkelerden ülkemize gelişleri ya da sanat-spor gibi faaliyetleri tehlike geçene kadar çok önceden durdurmasını beklerdim. O zaman, bu virüsün Sağlık Bakanı'nın ilk açıklamayı yaptığı zaman değindiği gibi ülkemize girmesini önleme konusunda gerçekten daha temkinli davranmış olurduk.  Çünkü, aldırış etmeyip ya da işi nedeniyle mecbur olduğu için yurtdışına çıkan ve şimdiye kadar ülkeye dönen kişilerin gözetim altında tutulmasından daha kolay bir önlem olabilirdi bu. 
Zaten gözetim kuralına uyulup uyulmacağını denetlemek güç olacağı için, yerinde bir karar olmasına rağmen geliş gelişleri durdurmada geç kaldığımızı düşünmüyor da değilim. Zaten bugün gün boyu yurtdışına çıkan ama 14 gün kuralına uymadan davetlerde boy gösteren ünlü isimlerin haberlerini okuyup durduk. Yurtdışı seyahatlarının kısıtlanması vatandaşların içini bir parça rahatlasak da, bu tarz haberler insanları korkutmaya devam ediyor. O nedenle, bu virüs aylardır 100'un üzerinde ülkeye yavaş yavaş sıçrarken kimin hangi ülkeye gideceğini denetleyemeceğimiz için bu yurtdışı engellemeleri çok daha önce yapılmalıydı. Şimdi, 'daha önceki gidiş gelişler virüsün yayılmasına neden olur mu' endişesi vaka sayısı 1'den 5'e çıkmışken vatandaşları korkutuyor. 
Vakaların artıp salgının ülkemizde de yayıngınlaşması ihtimali hayatın her alanını etkileyeceği için yaklaşmaşta olan yaz sezonu hakkında yazdığım yazının girişini de son günlerin bir numaralı gündem maddesi olan korona ile yaptım.
Bir vatandaş olarak, benim de tavsiyem Bakanlık ve uzman doktorların tavsiyelere uyarak, vaktimizi mümkün mertebe evlerimizden çıkmadan geçirmek ve söylenen tavsiyelere uyarak bu süreci atlatmaya çalışmak... Dilerim ki; bu virüs de hem bizim ülkemizde yayılmadan etkisini kaybeder hem de diğer ülkelerde yayılması önlenerek daha fazla can kaybına neden olmaz. Hastalığa yakalanan kişiler de sağlığına kavuşur.
Yaz sezonu başlayana kadar koronavirüs tehlikesini atlatacağımızı ve yaz sezonunda yayınlanması planlanan yapımları rahat rahat izleyeceğimizi umarak yazımın konusuna geçmek istiyorum.
Yaz sezonundan dizi haberlerini yavaş yavaş almaya başladık. Bunlardan bir tanesi 2017 yılında Dolunay dizisinde birlikte rol alan Can Yaman ve Özge Gürel'in rol alacağı Gold Film imzalı 'Bay Yanlış' dizisi olurken diğeri de Hande Erçel ve Kerem Bursin'in yer alacağı MF Yapım imzalı Sen Çal Kapımı oldu.
 
Kendisini üne kavuşturan 'Güneşin Kızları' dizisinin ardından rol aldığı dizilerle aynı başarıyı çok fazla yakalayamayan ve oyunculuğu konusunda sık sık eleştirilerin hedefi olan Hande Erçel'in rol alacağı 'Sen Çal Kapımı' dizisine iki oyuncunun bu tutmayan dizi karneleri nedeniyle izleyiciler olumsuz bir yaklaşım içinde. Ben ise; buna rağmen kırdığı reyting rekorlarıyla bu sezonun yıldızı olan 'Mucize Doktor' başta olmak üzere son yıllarda bazen MedYapım bazen tek başına başarılı dizilere imza atan MF Yapım'ın yapacağı bir diziye ilk duyduğumda şans vermek gerektiğini düşündüm açıkçası. 3 sezon başarılı bir ekran yolculuğu geçiren Kadın ve Fox TV'nin yeni olmasına rağmen hem aldığı reyting sonuçları hem de izleyici yorumlarıyla iddiasını ortaya koyan Öğretmen dizisinde de emeği bulunan MF Yapım yine başarılı bir diziye imza tabilir. Anlaştığı oyuncular konusunda da bir bildiği vardır belki.  Gerçi, holding patronu ve çiçekçi kız gibi klişe bir konuyu ekrana taşıyacak olan dizi için bir yanım olumsuz yorum yapan izleyecilere katılmıyor değil ama yaz dizilerinde bundan fazla bir hikaye de görmediğimiz için senaryo açısından çok büyük bir beklentim yok. Hande Erçel ve Kerem Bursin'in oyunculuk konusunda eksiklikleri var ama yaz aylarında yayınlanan romantik-komedi temalı tatlı bir hikayeye de yakışacaklardır bence. Senaryo da konuyu güzel işlerse, bence güzel bir dizi olabilir ama önce detaylı konusunu, tam oyuncu kadrosunu, fragmanını, fotoğraflarını görüp ilk bölümünü izlemek lazım tabi ki. Ama özellikle; Hande Erçel'in başarı yakalayamayan Siyah İnci, Halka ve Azize'den sonra şansını bir yaz dizisinde denemesini doğru bir hamle olarak buldum. Aslında; sezonun fiyasko dizilerinden bir tanesi olan Azize'den sonra bu sezon ekranda görünmeyip yüzünü dinlendirse ve oyunculuğunu geliştirmeye çabalasa çok daha iyi olurdu (çünkü tutmayan dizileri bir yana magazinde de çok sık görüyoruz kendisini. Kendisinden bıktırmamış olurdu) ama drama dizisindense romantik komedide şansının biraz daha açık olabileceğini düşünüyorum.
Neyse, bu dizi hakkında detaylı yorumları başladığında tekrar yaparız inşallah diyerek Can Yaman ve Özge Gürel'in rol alacağı 'Bay Yanlış' dizisinden söz edelim....
Aslında; bu dizi de henüz başlamadığı ve detayları belli olmadığı için üzerine konuşmak için şuan erken ama Erkenci Kuş dizisinden sonra burnu kaf dağını aşan ve hem egosu hem de yanlış kariyer yönetimi nedeniyle birbirini ardına yaptığı skandal ve saçma açıklamalarıyla (açıkçası zırvalamak demek istiyorum onların hepsine) uzun süre gündemizden düşmeyen Can Yaman,  aslında hakkında hiç yazmak istediğim bir isim değil. Zira, ne hakkında yazıp prim vermek isterdim ne de hem yeteneksiz olan hem de terbiye sınırlarını aşan açıklamalarıyla dizi ve magazin sektöründe zaten gram gram bulunan seyiyeyi iyice yerle bir eden bu kişi hakkında yazarak zaman kaybetmek ama bu kişilerin tekrar tekrar ekranlarda boy göstermesine kızdığım için de yazmadan duramadım.
Can Yaman'ın o saçma açıklamaları sırf gündem olabilmek için yaptığı zaten malum. Ünlü isimlerin röportajlarda ya da TV programlarında söylediği sözlerin yarısı zaten ya menajerleri ya yapımcıları tarafından planlanmış, bir süre sonra otomatiğe bağlanmış klişe laflar oluyor. Çoğu da gerçek ya da samimi düşünceler olmuyor. Zaten amaç tartışma programı yapmak değil konuşulmak olduğu için böyle 1-2 diziyle ünlenip star oyuncuyum havasında gezenlerin söylediklerinin yarısı planlı-programlıdır. Bu zaten tahmin etmesi çok zor bir şey değil, şöhret kariyerini de idare etmek eminim ki zordur ama bu konuda bardağı iyiden iyiye taşıran Can Yaman'a hala iş veren ve dizi çeken yapımcıya şu aşamada aslında Can Yaman'dan daha çok kızıyorum. Genç kızların yeteneğine bakmadan sadece fiziksel görüntüsüne hayran olarak büyük anlam yükledikleri bu insanları şımartmaya devam etmek dizi piyasasına yapılacak en büyük kötülük olabilir.Can Yaman hem egosunu iyice şişirdiği hem de yeterince saygısızlık ettiği için bence kredini zaten  kaybetti. Çünkü o seviyesiz açıklamaları artık yanlış yönlendirme diye de savumayız. Ya da, gündem olmak için her yol mübah diyerek söylenmiş sözler diye de açıklayamayız...
Can Yaman'ın şöhreti taşıyacak kadar donanımlı birisi olmadığı, sadece içi boş, yapımcı ve menejerler tarafından şişirilip star havasına sokulmuş, bu havaya kapılan izleyicilerin ilgisiyle de egosu tavan yapmış bir oyuncu olduğu zaten her halinden belli oluyor. 
Yaz sezonunda yayınlanan diziler, kış sezonuna göre daha iddiasız ve basit olsa, konu klişe olsa ve kadrosu genellikle aynı isimlerden oluşsa da, ben bir izleyici olarak en azından oyuncular ya da senaryonun işlenişi bakımından biraz kalite beklediğim için Can Yaman'ın yer alacağı bir dizi projesine hiç olumlu yaklaşamadım. 
Skandal açıklamalarını unutturmak için yurtdışına çıkan ve ardından askere giden, döndükten sonra da sesi soluğu fazla çıkmayan Can Yaman keşke bu yaz sezonunu da boş geçirseydi ve kendisini daha çok unutsaydık, daha iyi olurdu. Zira; kazandığı antitapi ve gösterdiği seviyesizlik az buz bir şey değildi. Türkiye'de gündem çok çabuk değiştiği ve sürekli bir skandal patladığı için Can Yaman'ın olayları eskidi ama kendisini görünce hatırladığımız için tüm o açıklamalardan sonra kariyerinin nasıl seyredeceğini ben de umursamasam bile merak ediyorum aslında.
Yaz sezonunda yer alacağı bu dizi herhalde Can Yaman'ın kariyerindeki en kritik proje olacaktır. İzleyici, yeni dizisi ile Can Yaman'ı sevmeye ya devam edecek ya da silecek... Gerçi, İspanya'da -her ne kadar gösterilen ilgi konusunda şaibe olduğu söylense de- hatrı sayılır bir hayran kitlesi bulunan oyuncunun dizisi buralardan gelecek yurt dışı satış geliriyle en azından yapımcı açısından kendisini kurtarabilme potansiyeline sahip olabilir. Ben daha çok Türkiye'deki izleyicilerin vereceği kararı merak ediyorum. Kendisini hala canla başla savunan bir kitle olduğu için, dizi piyasasından bir anda yok olması gibi birşey beklemiyorum ama bir Erkenci Kuş dizisinde yakaladığı popülerliğin üzerine çıkacağını da çok sanmıyorum.
Peki, bu aşamada Can Yaman ile birlikte rol alacak kadın oyuncunun eski partnerlerinden Özge Gürel olması bir avantaj mı, yoksa dezavantaj mı olur detayı da başka önemli bir konu. Ben daha önce partner olan oyuncuların bir başka projede yeniden bir araya gelmelerini pek doğru bulmuyorum (Bir Halit Ergenç ile Bergüzar Korel ayarında olursan iş değişir tabiki) ama yukarıda da belirttiğim gibi olayı yurtdışı satışları için düşünürsek, evet avantaj diyebiliriz. Çünkü daha önce rol aldıkları dizi ile dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edinmişlerdi. Yine aynı kitleye bu yeni diziyi pazarlamak mantıklı bir hamle olabilir ama Dolunay dizisinin ömrü Türkiye'de çok da uzun olmamıştı. İkilinin yer alacağı yeni dizi de, bence hem yurt içinde hem de yurt dışında Dolunay'dan çok farklı bir sonuç elde etmeyecek ve ilk dizinin izinden gidecektir. Diziyi kurtaran yurtdışı satışları olacaktır. 
Tabi, bu arada yazımın başında da söz ettiğim gibi; Can Yaman'ın özelllikle çok popüler olduğu İspanya'da ülke karantinaya alınacak kadar etkisini gösteren koronavirüs bu etkisini kaybeder ve insanlar eski sağlığına kavuşur. Televizyon sektöründe de işler normal rutinine döner. Yoksa, İtalya'dan sonra tüm ülkenin karantinaya alındığı İspanya'da insanlar sağlık sorunlarıyla boğuşurken tutup da Can Yaman dizisinini düşünmelerini zaten bekleyemeyiz. Bu da bu dizinin yurtdışı fişi çekilmesi anlamına gelir ki, başarısını yarı yarıya düşüren bir faktör olabilir bu....
Can Yaman'ın kariyerini çok önemsemesem de, Türk dizilerinin uluslar arası alandaki popülerliği ile ülkemizin maddi kazançları adına ve tabiki herşeyden önemlisi insan sağlığı açısından düşündüğümüzde; dilerim tüm dünyada binlerce can kaybına neden olan bu virüsün bir çaresi bulunarak etkisi durduruluri ölümler biter, insanlar sağlığına kavuşur. Bizim ülkemizde de, diğer ülkelerde olduğu kadar yayılmaz ve can kaybı yaşanmaz. 
Hepimiz için, koronavirüsün hayatımızdan silindiği sağlıklı günler olsun inşallah....
twitter takip