Yiğit Güralp
Yaratıcı Yapımcı, Yazar

Sosyal mesafe günlerinde yepyeni 'Emoji Yerli Filmler' listesi

ABONE OL

'Sosyal Mesafe' günlerinde Watsapp hesaplarında bir çılgınlığa dönüşen “Emoji Film” listelerine, sinema sanatçısı Yiğit Güralp “50 Yerli Filmlik” bir liste ile katkı sunuyor. Sizlere iletmesi bizden, paylaşıp, çözmesi sizden:)

 

 

Yiğit Güralp

Twitter: https://twitter.com/YigitGuralp 

Instagram: https://instagram.com/yigitguralp

 

 

İnsanlık salgın bir hastalıkla buluşurken dünya devletleri kademe kademe aldığı kararlarla evde izole olmamızı öneriyor. Bu sürecin ismi “Sosyal Mesafelendirme”

Fakat insan sosyal bir canlı. Her ne kadar evlere kapansa ve sosyalleşmekten alıkonulmasına ikna edilmeye çalışılsa da son çeyrek asırda her geçen yıl içine daha çok girdiğimiz sosyal medya ve sohbet odası uygulamaları yoluyla iletişim kurmayı sürdürüyor, bir şekilde sosyalleşiyor. 

Aklı başında insanlara olarak, bu kanalları bilinçli bir biçimde kullanmaya özen gösteriyoruz. Doğru ve teyit edilmiş bilgiler paylaşmaya çalışıyoruz. Komplolardan, insanları paniğe sevk edecek asılsız haberlerden uzak duruyoruz. 

Bütün bu haber trafiği içinde insanlık alemi, sayılı psikolojik baskılardan biriyle karşı karşıya. 

Ve maruz kaldığı bu süreçte doğal olarak rahatlamaya da ihtiyaç duyuyor. Eleştiriler esprilerle yapılıyor. Her akşam balkonlara çıkıp sağlık çalışanlarını alkışlıyoruz. Çünkü konu sağlığımızı korumaksa, gülmeye ve morale de ihtiyacımız var.

Bu anlamda insanın en büyük şansı yaratıcılığı elden bırakmıyor olması. Geçtiğimiz gece sevgili dostum Yusuf Karabol’dan watsapp hesabıma çok renkli bir paylaşım geldi. Dünyada bu tür paylaşımlara “EMOJİ QUIZ / EMOJI TEST” deniyormuş. Öğrendim ki özellikle watsapp gruplarının son günlerde en büyük eğlencesi bu emoji film listeleri olmuş. 

Aynı gece 60 filmlik bu listenin ekran görüntülerini twitter hesabımdan paylaşır paylaşmaz, bilgilendirme, bilinçlendirme ve haber paylaşımlarımdan daha büyük bir ilgiyle karşılaştım. 

Liste binlerce kez paylaşıldı. Filmler tahmin edilmeye çalışıldı. İnsanlar bir parça olsun deşarj olabilecek, kendini ve zihnini meşgul edecek bir uğraş buldu. Sonuçta eve kapanan insanların kendilerini bir şekilde oyalayabilmeleri de çok önemli.

Bu zihin jimnastiğini bir adım ileri götürmek için o gece insanlardan yeni film emojileri eklemelerini istedim. Kimi denemeler oldu. Antalya’dan sevgili dostum Mehmet bakalım bunu bilebilecek misin diye bir robot kolu emojisi gönderdi. “Eğer bu Terminator ise olmamış Mehmet” dedim. “Abi orada da robotu koldan yapıyorlardı unuttun mu?” dedi. Haklıydı. Güldük. Biraz olsa kafamız dağıldı.

Birkaç gün sonra sinema, müzik, edebiyat ve spor dünyasından 100’ün üzerinde ismin önerdiği bir kitap, film ve müzik dosyası yayınlayacağım. Ama öncesinde size bu Emoji Film Listeleri çılgınlığına bir “YERLİ FİLMLER” katkısı yapmak istedim. 

Çünkü dolaşımda olan listeler yurt dışında hazırlanmış. İçlerinde yerli film yok. İnsanlar tahmin etmeye çalışırken bu detayı ardı ediyor. Yabancı filmlere yerli film tahminleri yapıyorlar. 

Böylece dünden beri kolları sıvadım ve 50 filmlik bir EMOJİ YERLİ FİLM listemiz oldu. Çözün, paylaşın, yeni filmler ekleyin. 

Hepimize beden ve akıl sağlığı dileklerimle.

 

 

 

 

 

 

 

 

twitter takip