Sibel Doğu

Yasak Elma Yeşilçam'ın hangi kült filmine benziyor?

ABONE OL

Senaryosuyla dizilerdeki entrika ve karmaşık ilişkilerle dalga geçmeye başlayan 'Yasak Elma' zaman zaman akıllara Yeşilçam'ın Arabesk filmini getiriyor.

Fox TV'nin kadrosunda Şevval Sam, Talat Bulut, Eda Ece, Barış Kılıç, Nesrin Cavadzade gibi isimlerin yer aldığı, ekranların entrika tozunu attıran ve bu nedenle sonuna kadar hak ettiği yerli Dallas ünvanıyla anılan 'Yasak Elma' dizisinde ikinci sezonun sonundan bu yana merakla beklenen soru bu haftaki bölümde nihayet cevabını buldu. Şahika'nın sürekli telefonda konuştuğu ve birlikte Halit'i bitirme planı yaptığı gizemli adam bu hafta yayınlanan bölümde sonunda ortaya çıktı.

 

Daha önce yine Medyapım'ın Fox TV'de yayınlanan dizisi Kadın'da Nezir karakterine hayat veren Hakan Karahan'ın canlandırdığı 'Nadir Kılıç' karakteri dizinin bundan sonraki bölümlerindeki entrikadan ve hatta geçen sezon sonu gördüğümüz Halit'in çöküşünden sorumlu olacak olan karakterimiz olacak anlaşıldığı üzere. Halit'in eski ortağı olan ve yasadışı işleri nedeniyle polise ihbar edilen Nadir'in yanına Ender'i alıp, Yıldız'a da ilgi göstererek kurduğu intikam planı var olan entrikayı ikiye katlayıp kimin kiminle nasıl bir ilişki yaşayacağı ya da işbirliği yapacağı konusunda ortalığı daha da karıştıracak ve geçen hafta Zehra'nın menejeri Akın'ın dediği gibi integralden daha da karışık yeni durumlar ortaya çıkaracaktır herhalde. Ve bu durum da dizinin heyecanını, çatışmasını, izlenirliğini arttıracaktır. 

Bu arada 3. sezonu ile ekrana gelen dizinin heyecan ve aksiyonunu kaybetmek yerine ilk iki sezona göre daha da ivme kazanmasını, her hafta bir sonraki bölümü merakla bekletmesini, reytinglerini de giderek yükseltip neredeyse gün birinciliğine oynamasını da ayrıca taktir etmek gerekiyor. Zira, 3. sezona gelen dizilerde konu artık tıkanmış, hikaye çoktan bitmiş olur. Hatta karakterler de senaryo da yapmacık bir hal alır. Bize bunun tersini ispat edip 3. sezonunda kan kaybetmek yerine daha da şahlanıp atağa geçen, daha çok izlenen diziye az rastlanır. Dizi bu açıdan büyük bir takdiri hak ediyor. Açıkçası; 2. sezonun sonlarına doğru diziden umudumu kesmiştim ve hatta Alihan ile Zeynep karakterlerinin diziden ayrılığı üzerine yazdığım bir yazıda hikayenin tükendiği ve anlatılacak birşey kalmadığını, bu iki karakterin ayrılığının da diziyi olumsuz etkileyeceğini belirtmiştim. Zira, bu çiftin oldukça sıkı ve koyu takipçileri vardı. Ancak, senarist yüzümüzü kara çıkararak 3. sezonda öyle bir hikaye akışı yarattı ki, neredeyse altın çağını yaşayan dizi Zeynep ve Alihan'ın yokluğunu hissettirmiyor bile. Zaten, bu dizinin senaryosunu da yürüten etken Zeynep ve Alihan aşkı değil Ender ile Yıldız'ın arasındaki entrika yarışı idi. Zeynep ile Alihan'ın sıkıcı kaldığı zamanlar bile oluyordu. Bu nedenle her ne kadar izleyiciye her bölüm sinir krizi geçirtse de, Yıldız ve Ender arasındaki çekişmeye Şahika'nın dahil olup ikisinin can ciğer kuzu sarması arkadaş olmasına vesile olması şahane oldu. (Şahika'nın ise gittiğine bakmayalım geri geleceği kesin diyorduk ki zaten fragmanda göründü. Hem zaten onun da Nadir'le bağını merak ediyordum. Hemen gitmemesi gerekiyordu) Dizinin gelecek bölümlerinden tek beklentim de, Yıldız ve Ender'in bu dostluğunun bozulmaması. Hatta, sırf bu yüzden ikinci sezon olmasını istediğim Yıldız-Kaya ilişkisinden bile vazgeçtim.

Zaten; bu dizide aşk en az dikkat çeken detay olduğu için benim şu karakter ile bu karakter aşk yaşayıp mutlu mesut olsunlar diye de bir beklentim yok artık. Çünkü ortada samimi bir aşk yok ve az önce de dediğim gibi, bu diziyi izleten ve yürüten etken herkesin birbiriyle olan karmaşık ilişki haritası. O nedenle; bundan sonra Yıldız Nadir ile mi evlenip sezon başında gösterilen zengin yaşama kavuşacak, Ender Kaya ile mi evlenecek, kardeş yalanıyla ortaya çıkan Leyla ve Kaya neler yaşayacak ben onları merakla bekliyorum.(Yeni fenomenimiz Zehra'nın o muhteşem soy ağacı videosundan bir tane de dizinin sonunda istiyoruz. Bakalım ne gibi değişiklikler olacak) Yeri gelmişken; izleyicilerin genelinin aksine Leyla'nın da diziye kattığı hikayeden memnun olduğumu ve karakterin diziye yakıştığını düşündüğümü belirtmek istiyorum.

Ancak, geçen hafta yayınlanan bölümde Leyla'nın eşinden şiddet görmesi ve eşinin onunla zorla birlikte olduğu ima edilen sahneden duyduğum rahatsızlığımı da belirtmeden geçemeyeceğim. Özellikle kadınlara ve çocuklara karşı şiddetin tavan yaptığı zamanlarda dizilerde bu tarz sahnelerin gösterilmesi konusunda daha hassas olmalıyız diye düşünüyorum. O nedenle de; Leyla'nın eşinin sahneleriyle, Halit'in adamlarının Ender'in evini basarak hisselerini devrettiren evrakları zorla imzalattığı sahneleri izlememiş olmayı dilerdim. Ama Leyla'nın Ender ve Caner'in babası ile ilgili kardeşinizim diyecek kadar hatta Caner'i buna inandırabilecek kadar bilgiye nasıl sahip olduğunu da merak etmiyor değilim. Aslında kötü birisi olmadığı belli olan ve kocasından kaçan Leyla'nın da arkasından ilk zamanlarda Şahika'nın çıkacağını düşünmüştük ama Yıldız'a oğlunu bulma konusunda yardım ettiğinde bundan vazgeçtik. Yıldız ile de samimi arkadaş olan Leyla'nın bir ara Nadir Kılıç ile bir bağının olduğunu düşündüm ama sonra bu teoriden de vazgeçtim. Leyla belki de kocasından kaçarken söylediği yalanlar hariç dizideki en entrikasız karakter gaiba. Ama dizinin genelini düşününce bu da karakteri çok anlamsız yapacağından artık onunla ilgili de neler izleyeceğimizi zamanla göreceğiz. Tek beklentimiz, Halit'in Leyla ile de bir ilişki yaşamaması.

Ender'in evlatlık verdiği oğlu Yiğit'e gelirsek... Tüm gerçekler ortaya çıktıktan sonra babası Kaya'yı hemen affeden ama Ender'e karşı hala öfkeli olup ancak milim milim ona yaklaşan, Şahika ile iş birliği yaptığı zamanlardaki yalanlarından da yeni yeni dönen ve hala bu gerçekleri Lila hariç kimseye itiraf etmeyen Yiğit tüm mağduriyetine rağmen sevebildiğim bir karakter olmadı malesef. Üstelik oğlunu evlatlık veren Ender suçlu olsa da, Ender'e kendisine ulaşabileceği bir yol bırakmadan giden Kaya'nın bu kadar masum gösterilmesini de sorguluyorum. Üstelik, Ender'in kendisini öldürmek isteyenin Yiğit olduğunu söylemesine rağmen Kaya'nın oğlunun işlediği bu suçu sorgulamaması da ayrı bir detay. Ender-Kaya- Yiğit hikayesinde 3 karakter de birbirine karşı suçlu iken tek günah keçisinin Ender olması haksızlık oluyor.

 

 

 

Şahika'nın planı doğrultusunda Lila'yı evlendiğinin ertesi günü terk eden ama şimdi pişmanlıkla onu geri kazanmaya çalışan Yiğit'in bu aşkına da inanmadığımı ve bu ikiliyi biraz sevimsiz ya da ruhsuz bulduğumu da eklemek istiyorum. (Adeta yeni bir Alihan-Zeynep gibiler) Ender, Lila ile arasını düzeltmesine yardım ederek Yiğit'in kalbini yavaş yavaş kazanmaya başlıyor gibi olduğuna göre bu ikilinin tek olumlu özelliği de bu olacak galiba. Ve tabi, Lila'nın eski üvey annesinin yeni ortaya çıkan oğlu ile evlenerek dizide yarattığı karmaşık ilişki haritasına attığı düğümden sonra. Artık, Zehra'yı örnek alırsa bundan sonra kiminle evlenir bilemiyorum. Ama eski Lila'nın en çok Emir ile yakıştığını da söylemeden geçmek istemedim. Yeri gelmişken, bu kadar entrika arasında sap sap gezinen Emir ile Caner'e de birer karmaşık ilişki istiyorum. Mesela; Zehra'dan neden ayrıldığını bilemediğimiz Caner Leyla ile Emir de Yıldız ile olabilir. Ya da tam tersi olabilir ki, Ender ile Yıldız kankalığın üzerine bir de gelin-görümce olsun ve esas o zaman ortalık karışsın. Bu şaka bir yana... Geçen sezondan bu yana Yıldız'ın esas mutluluğun parada olmadığını anlayıp Halit'ten boşanmasını ve gerçekten sevdiği birisiyle olmasını bekliyordum. (Mesela acımasızca diziden gönderdiği Kemal ile) Bu sezon kendisini bebeğine adayarak bir anlamda mutluluğu bulan Yıldız şu aralar aralarındaki yaş farkına rağmen enterasan bir şekilde Halit ile de yakışıyor gibi görünüyor gözüme. Halit ve Yıldız bebekleriyle tatlı bir çift portresi çizerken geçen sezon sonundaki durumlarına nasıl gelecekler merak ediyorum. Hatta, yeniden baba olunca sevimli bir adama dönüşen Halit'in o duruma gelecek olmasına üzülüyorum de galiba. Zira, anladığımız kadarıyla Nadir'i polise ihbar etmekte de haklıymış. Neyse; izleyip göreceğiz bakalım. Merak ettiğim bir başka nokta ise; hiç tüketmeyen entrikasıyla giderek Yeşilçam'ın Şener Şen ve Müjde Ar'lı efsane filmi 'Arabesk' gibi troll bir absürd komediye dönüşen (Yıldız sağolsun)ve hem yapmacık ilişkilerle hem de kendi yaptıkları dahil dizilerdeki entrikalarla dalga geçen dizinin nasıl bir sonla final yapacağı... 

 

Birçok dizinin sonunu az-çok tahmin ederken içinde bu kadar entrika barındıran dizinin sonunda olacak olanları kestiremiyorum. Aslında 4. sezonu kaldırabilecek kadar bile entrika barındıran ve tadında bırakmak ve tükenmemek adına bu sezon sonu biteceğini tahmin ettiğim diziden de tüm bu entrikalara yakışır bir son bekliyorum.

twitter takip