Diyabet İSTÜN’de konuşulacak!

Diyabet+%C4%B0ST%C3%BCN%E2%80%99de+konu%C5%9Fulacak%21;
ABONE OL

Son 20 yılda diyabetli hasta sayısının 7 kat artması bilim insanlarını harekete geçirdi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında ‘1. Ulusal Dünya Diyabet Günü Sempozyumu’ düzenlenecek İSTÜN’de diyabet hastalığı, tedavisi ve önlenmesi konusu masaya yatırılacak.

Kurulduğu ilk günden itibaren fark yaratan üniversitelerden biri olmayı başaran İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN), pandemi sürecinde etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Son 20 yılda diyabetli hasta sayısının 7 kat artması üniversitedeki bilim insanlarını harekete geçirdi.

Sağlık alanında önemli konulara dikkat çekmeyi amaçlayan üniversitede Dünya Diyabet Günü kapsamında 14 Kasım Cumartesi günü ‘1. Ulusal Dünya Diyabet Günü Sempozyumu’ düzenlenecek. “Diyabet, Bağışıklık ve Beslenme” temasıyla gerçekleşecek sempozyum, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ergün’ün açılış konuşmasıyla başlayacak. Doç. Dr. Atakan Yeşil “Dünyada ve Türkiye’de Diyabet ve Güncel Tedavi Yaklaşımları”nı, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Günebak “Diyabet Tıbbi Beslenme Tedavisi”ni, Doç. Dr. Elvan Yılmaz Akyüz ise “İmmünonutrisyon”u anlatacak. Kapanış konuşmasını Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Mutlu yapacak.

Katılım belgesi verilecek

Blackboard Collabrate uygulaması üzerinden online gerçekleşecek etkinlik sonunda katılımcılara dijital katılım belgesi verilecek. Kayıt yaptırmanın zorunlu olduğu etkinlik için bağlantı linki e-posta yolu ile iletilecek.  

twitter takip